Preventief medisch onderzoek

0
4440
bodyscan

In Nederland is de gezondheidszorg ingericht op het genezen van aandoeningen. Het is uiteraard fijn dat wanneer je iets mankeert iemand jou verder kan helpen. Maar je komt natuurlijk liever helemaal niet in aanraking met de gezondheidszorg. Je wilt eventuele aandoeningen met bijbehorende klachten voorkomen. Laat daarom af en toe preventief medisch onderzoek uitvoeren. Het voorkomen van klachten is immers beter dan het genezen ervan.

Complete bodycheck laten uitvoeren

Je gezondheid is het meest kostbare bezit dat je hebt. Het is daarom belangrijk om hier goed mee om te gaan. Gezond eten en voldoende beweging zijn bijvoorbeeld belangrijk. Maar daarnaast kan het ook heel zinvol zijn om regelmatig preventief medisch onderzoek te laten doen. Want waarom zou je eigenlijk wachten totdat je lichamelijke klachten krijgt? Je kunt ze toch beter voor zijn en middels een complete bodyscan eventuele risicofactoren laten opsporen? Autobezitters brengen hun auto ook regelmatig naar de garage voor een check. Dit is ook om eventuele gebreken tijdig op te sporen. Dus waarom zou je dat met je eigen gezondheid dan niet doen? Precies! Het laten uitvoeren van preventief medisch onderzoek is heel waardevol.

Verschillende onderzoeken mogelijk

Wanneer je ervoor kiest om preventief medisch onderzoek te laten uitvoeren, zijn er verschillende opties. Je hebt namelijk de keuze uit een groot aantal onderzoeken. Van een MRI hersenen tot een MRI van je knie. Wil je graag meer inzicht vergaren in de gezondheid van je hart? Dan kun je er ook voor kiezen om een uitgebreid cardiologisch onderzoek te laten uitvoeren. Een veel gekozen onderzoeksmethode is daarnaast het bloedonderzoek. Het bloed van een mens kan veel vertellen over de algehele gezondheid. Van vitamines en mineralen tot hormonen en ontstekingswaarden. Het is allemaal zichtbaar in het bloed. Met alle mogelijke verschillende onderzoeksmethodes kun je dus een heel compleet beeld krijgen van jouw gezondheid.

Zo werkt een MRI scan

Hoe een bloedonderzoek in zijn werk gaat weten de meeste mensen wel. Maar voor een MRI scan ligt dat vaak anders. Niet iedereen weet wat hij of zij moet verwachten van een radiologisch onderzoek. Want hoe verloopt zo’n MRI scan precies? Een MRI scan is een radiologisch onderzoek waarbij middels magnetische velden beeldmateriaal wordt gecreëerd. Je gaat hiervoor tijdens het onderzoek  op een comfortabele bank liggen. Deze bank wordt vervolgens een tunnel ingeschoven. De scan zelf maakt een hoop lawaai. Maar dankzij een koptelefoon met jouw favoriete muziek heb je hier geen last van. Het enige wat jij hoeft te doen is stilliggen terwijl het apparaat jouw gezondheid in kaart brengt!