Hoe vergroot je de kans op zwangerschap?

0
3566
zwangerschap

Op het moment dat jij denkt en weet toe te zijn aan een zwangerschap is dit een hele grote stap. Het is wel heel erg fijn dat je er überhaupt al aan durft te denken. Maar veel vrouwen vinden het toch moeilijk om aan een zwangerschap te denken. Sommige vrouwen hebben er ook moeite mee om zwanger te worden. Hoe vergroot je dan precies de kans op zwanger worden?

Ontspannen voor de zwangerschap

Heel erg voor vrouwen gaan heel erg gespannen de seks in wanneer ze zwanger willen worden. Wanneer je lichaam gestrest is, zal je een heel stuk minder snel zwanger kunnen worden wanneer jullie gaan toch wat meer ontspannen is. Het is dus zeker belangrijk dat je je toch ontspannen voelt en dat je de juiste mindset hebt. Wanneer je er zelf constant gaat denken dat het niet gaat lukken, zal je lichaam dit ook aan gaan voelen en je lichaam zal je dan niet snel zwanger laten worden.

Wanneer je volledig ontspannen bent, kunnen dingen veel beter verlopen in je lichaam en je lichaam en je geest staan heel erg dicht bij elkaar. Omdat je lichaam en geest zo dicht bij elkaar staan, is het ook belangrijk om je heel erg goed te ontspannen en te doen wat fijn is.

Vruchtbare periode

Daarnaast is het van groot belang dat jij In de vruchtbare periode van je cyclus seks gaat hebben. Op die manier wordt je een heel stuk makkelijker zwanger dan wanneer je dit in een onvruchtbare periode of een minder vruchtbare periode doet. Je kunt je cyclus op een hele hoop verschillende manieren bijhouden en dat zou je bijvoorbeeld in een app kunnen doen.

Tegenwoordig kun je ook alles bijhouden in apps, maar je zal ook voor kunnen kiezen om het gewoon op een kalender bij te houden. Uiteindelijk is er maar net wat je zelf wil en dan kun je vanzelf zwanger worden. Het is namelijk wel de bedoeling dat de zwangerschap een leuk iets is en niet dat je het steeds maar weer moet forceren.

Lees ook: De beste ontspanningsoefeningen