Tips om je geheugen te verbeteren

0
1378
Geheugen trainen

Wist je dat we al vanaf ons twintigste levensjaar hersencellen verliezen. Vanaf dat moment gaat ons geheugen langzaam achteruit. Gelukkig kun je je geheugen trainen. Profiteer van onderstaande tips, zodat je geheugen je zo min mogelijk in de steek laat.

Voedsel voor je hersenen

Blijf scherp met het juiste voedsel. Denk aan avocado, zalm, noten, zaden, bosbessen, granaatappel en pure chocolade. Voedingsmiddelen rijk aan foliumzuur zijn ook goed voor je geheugen, denk aan erwten en linzen. Dankzij de antioxidanten en vitamine blijven je hersenen in optimale conditie.

Slapen voor een goed geheugen

Goed slapen verbetert ons geheugen en leervermogen. Gemiddeld heb je zeven à acht uur slaap nodig.

Denkspelletjes voor je hersenen

Natuurlijk is het heerlijk om soms je hoofd helemaal leeg te maken en aan niks te denken. Maar af en toe een denkspelletje is goed voor je hersenen. Daag jezelf eens uit met een puzzel of een ingewikkeld raadsel.

Bewegen voor een goed geheugen

Nieuw wetenschappelijk bewijs bevestigt dat een gezonde geest in een gezond lichaam leeft. Dus ga heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen of tuinieren. Zorg dat je in beweging blijft!

Wel of geen alcohol?

Het geheugen gaat steeds slechter presteren als je regelmatig en langdurig veel alcohol drinkt. Maar volgens enkele onderzoeken zou matig alcoholgebruik juist weer een gunstig effect op het geheugen hebben. Zo blijkt uit recentelijk onderzoek van de Universiteit van Texas dat het drinken van alcohol bepaalde delen van het menselijk brein stimuleert die betrokken zijn bij het geheugen en vermogen om te leren.

Op reis voor een goed geheugen

Boek een reisje. Door op nieuwe plekken te komen, doen je zintuigen nieuwe indrukken op. Door nieuwe indrukken blijft je geheugen gezond en actief.