Train je brein met deze apps

0
1469
Hersenen trainen

Met interactieve breinspelletjes houd je je geheugen scherp. En dat is belangrijk, want naarmate je ouder wordt wil het geheugen wel eens iets minder scherp worden. Healthylives selecteerde de leukste apps die je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt downloaden op je smartphone of tablet.

Breinapps

1. Wordfeud
Wordfeud is de online variant van het welbekende bordspel Scabble. Het gaat erom dat je woorden op strategische en creatieve wijze op het spelbord plaatst om zo punten te vergaren. Voor elk nieuw woord heb je 48 uur de tijd. Daarnaast kun je ook chatten met je tegenstanders.

2. Kruiswoordpuzzels

Natuurlijk mag de digitale kruiswoordpuzzel niet ontbreken. 
De puzzels zijn geordend volgens moeilijkheidsgraad en afmeting. Als je een beetje hulp nodig hebt, kun je om een letter hint vragen. En als je er echt niet uitkomt, 
kan het hele woord verklapt worden. 
Er is geen internet verbinding nodig voor deze kruiswoord puzzel app.

De app kost €1,79 en is verkrijgbaar via de App Store.

3. Ruzzle

Ruzzle is een leuk en snel bordspel waarbij je je vrienden uit kunt dagen of tegen een willekeurige tegenstander kunt spelen. Probeer zoveel mogelijk woorden in twee minuten te vinden.

De app is gratis te downloaden via de App Store.

4. Memory
Memory is natuurlijk altijd een goed spelletje voor een beter kortetermijngeheugen. Leuk om te spelen als je aan het wachten bent, in de bus zit of je gewoon thuis verveelt.

De app is gratis te downloaden via de App Store.

5. Andoku Sudoku 2

Andoku Sudoku 2 is geschikt voor zowel beginners als professionals. Het spel biedt zes Sudoku varianten en acht moeilijkheidsgraden.

De app is voor €1,99 bekrijgbaar via Google Play.

6. Numberlink
Numberlink. Sommigen vinden dat dit spel veel wegheeft van Sudoku. In het spel heb je speelvelden van 5×5 tot 9×9 vlakken. Die vlakken moet je opvullen met de lijnen die de cijfers verbinden. De 1 moet verbonden worden aan de andere 1, de 2 aan de 2 etc. Totdat er geen lege vlakken meer op het bord overblijven.

De app is gratis verkrijgbaar via de App store.