Bereik je dromen met kleine doelen

0
1306
dromen bereiken

Iedereen heeft dromen die hij of zij in het leven probeert waar te maken. Dit gaat makkelijker als je jezelf kleine doelen stelt en hiermee aan de slag kan gaan. De grote van je droomdoel kan je vaak afschrikken. Maar deze is wel bepalend voor de richting die je aan je leven wilt geven. Door stap voor stap met kleine doelen naar je droomdoel toe te werken, help je jezelf je droomdoel te bereiken.

Dromen waarmaken

Kleine doelen schrikken minder af en zijn sneller af te ronden. Hierdoor blijf je meer gefocust en kom je meer vooruit. Ook kunnen kleine veranderingen vaak een groot effect hebben en geven ze je een gevoel van vooruitgang. Maar hoe pak je dit het beste aan? Stel als eerste een beeld op van hoe je droomleven er uit ziet. Schrijf hierna op wat er moet gebeuren om deze droom waar te maken. Welke kleinere doelen moet je behalen om je droom te kunnen bereiken?

Schrijf de kleine doelen op en baken deze af. Zorg dat je het kleine doel binnen een maand kan behalen. Stel voor jezelf ook een deadline in en gun jezelf een beloning als je het doel succesvol hebt afgerond. Maak van je doel kleine praktische stappen die je gemakkelijk kan volbrengen en ga hiermee aan de slag. Je zal zien dat je je droomdoel sneller bereikt door de kleine stappen en dat de kleine stappen je het zelfvertrouwen geven om je droomdoel te bereiken.