Keuzes maken in je leven

0
1249
keuzes maken

We moeten dagelijks keuzes maken.Wat ga je doen in het leven en welke beslissingen maak je hierin? Neem je ontslag? Beëindig je je relatie of geef je het nog een kans? Allemaal beslissingen die we vaak lastig vinden om te nemen.

Keuzes

Het maken van keuzes is vaak moeilijk. Sommige keuzes hebben maar weinig gevolgen zoals de keuze voor een bepaalde maaltijd of de keuze voor wat we vandaag aantrekken. Maar sommige keuzes die we moeten maker zijn groter en belangrijker. Iedereen heeft hierbij hetzelfde doel: je wil de perfecte keuze maken. Maar hoe kom je erachter wat de perfecte keuze is? Mensen zijn altijd bang om de verkeerde keuze te maken. Maar wat de goede keuze is, kan niemand ons vertellen. Niemand kan in de toekomst kijken en vertellen hoe een keuze uit gaat pakken.

Vaak blijven mensen hierdoor hangen en maken geen keuze. Bang voor wat er door de keuze komen gaat. Maar geen keuze maken is eigenlijk ook een beslissing nemen. Je kiest er dan voor om niets te veranderen en de dingen zo te houden zoals ze nu zijn. Toch weet je vaak allang welke keuze je wilt maken. Je weet (on)bewust eigenlijk al wat je wil gaan doen en moet enkel nog de stap durven zetten.

Verkeerde keuze

Onthoud dat het vaak mogelijk is om een eventuele verkeerde keuze weer goed te maken. Dit kan soms wat tijd of geld kosten, maar er zijn ergere dingen in het leven. Keuzes hoeven niet per se definitief te zijn. Als je meer zekerheid wil, kan je de voordelen en nadelen van elke optie opschrijven. Dit kan je houvast geven om voor een bepaalde optie te gaan.

Onthoud dat de perfecte keuze niet bestaat. Hak de knoop door en neem een sprong in het diepe. Soms moet je keuzes maken om vooruit te gaan. En door vooruit te gaan kun je alleen maar meer leren.