Eiwit dieet Dr Frank in trek

De Hengelose internist Frank van Berkum heeft een eiwit dieet ontwikkeld waarmee je elke week een kilo afvalt. Sinds de aankondiging van zijn Dr. Frank dieet in de Telegraaf hebben meer dan 10.000 mensen zich ingeschreven voor zijn dieet op www.eenkiloperweek.nl. Daarmee lijkt het dieet op voorhand al een enorm succes. Reden om dit dieet eens nader te bekijken.

Dr. Frank dieet
De basis van het Dr. Frank dieet is de inname van een verhoogde hoeveelheid eiwitten en veel minder koolhydraten. Kortom, het is een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet.

Het eiwit dieet kent twee grote voordelen:

 1. Eiwitten werken zeer verzadigend, je zit dus sneller vol.
 2. Je verbrandt vet zonder je spiermassa te verminderen tijdens het dieet.

Geen jojo-effect
Het dr. Frank dieet zou dus zeer goed werken om af te vallen en je zou je behaalde resultaat ook makkelijker vasthouden, doordat je geen spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen, zoals bij vele crash-dieëten wel het geval is. Dit is cruciaal omdat de spieren juist grote energieverbruikers zijn in het lichaam. Dit is ook de reden waarom mannen vaak makkelijker afvallen dan vrouwen, mannen hebben simpelweg een grotere spiermassa dan vrouwen. Hiermee voorkom je dus een jojo-effect. Wil je het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan adviseert Frank van Berkum je ook te gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

De reden dat het dr. Frank dieet uitgaat van een koolhydraatbeperking is omdat hij het vooral simpel wil houden. Bovendien is het volgens van Berkum bijna altijd goed vol te houden. ‘Je kunt namelijk zeer smakelijke koolhydraatarme maaltijden maken die prima in mijn dieet passen’, aldus van Berkum.

Een kilo per week
Met het dr. Frank dieet val je gemiddeld één kilo per week af. In de praktijk blijkt vaak dat mensen veel méér gewicht verliezen; drie kilo of meer in één week is geen uitzondering. Maar het kan ook langzamer gaan. Ieder mens heeft zijn eigen afvaltempo. Lukt het je onverhoopt niet om een kilo per week af te vallen, neem dan contact op met een diëtist in je omgeving. Gebruik het dieet zodra je BMI hoger is dan 27 is, of wanneer je last hebt van aandoeningen die veroorzaakt worden door overgewicht.

Enthousiasme
De reden voor het enorme aantal enthousiaste aanmeldingen is de laagdrempeligheid van het Dr. Frank Dieet. Je hoeft geen dure smakeloze shakes aan te schaffen. Bovendien is eén kilo per week verliezen minder drastisch dan crashdieten en daarmee ook minder belastend voor je lichaam.

Wil je meedoen aan het Dr. Frank Dieet? Of wil je meer informatie? Kijk dan op www.eenkiloperweek.nl. We zijn erg benieuwd naar jullie mening. Geef hieronder jouw reactie!

Lees ook:

‘Dr. Frank en Sonja Bakker werken niet’

Lees 11 reacties

11 reacties

 • marion

  ik volg de vegetarische versie nu drie weken zonder resultaat. ik ga er ook maar meteen weer mee stoppen want dit werkt niet erg stimulerend. ik heb zelf ook het idee dat dit een ongezond dieet is ondanks de ruime porties groenten. ik voel me er ongezond bij.

 • me

  nu 1 week bezig en 3 kilo kwijt ,super ga zeker nog even een paar weken door.

 • Anne

  Voor mensen uit Hengelo (ov) en omgeving,
  Artipan brood, wat de helft minder koolhydraten bevat in vergelijking met een bruine boterham, ook wel koolhydraatarm brood genoemd is verkrijgbaar bij Bakkerij Albert Borkent aan de Enschedesestraat in Hengelo (ov).

 • WY

  Hier en daar wat aanpassingen, maar dit lijkt toch verdacht veel op Atkins.

 • Bram

  Lijkt inderdaad verdacht veel op Atkins. Daar komt bij dat hij zogenaamd onafhankelijk is maar dat het merk dat hij iedereen aanraadt van hemzelf is.

 • SAS

  Hallo, 01-04-2010

  Ik ben nu 3 weken en 1 dag bezig met het
  tim-fit eiwitdieet en ben precies 5 kg afgevallen.
  Ik ben 1.65 en wil graag 58 kg wegen. Op dit moment weeg ik 62 kg. Dus nog 4 kg te gaan.
  Het dieet vind ik makkelijk vol te houden. ’s morgens een shake, tussendoor een groene appel,’s middags een shake en tussendoor een opkikker met een soepstengel. Ik merk wel dat ik meer dorst heb dan anders,dus drink ik veel water. De shakes drink ik met vanille soya of met appelsap.
  Ik raad dit dieet aan iedereen aan. Je hebt echt geen trek. Wanneer ik op mijn streefgewicht ben laat ik het weten. Succes allemaal.

 • Tonia

  Is een behoorlijke kopie van het Atkins dieet. Eigenlijk zijn heel veelhedendaagse dieetsoorten gebaseerd op het principe weinig koolhydraten veel eiwitten. En dat is niet vreemd want het is de enige manier die ook echt werkt. Uiteraard alleen als je je strikt aan de voorschriften zal houden. Veel info kan je ook vinden op de site van Low Carb Club de Weegschaal

 • Silva

  Voor mij werkt het dieet van dr. Frank goed. Vraag me wel af of ik hier lang mee door kan gaan.

 • Ellen

  Aangestoken door een enthousiaste collega die op haar 2de dieetdag vertelde dat ze al een kilo afgevallen was heb ik de site van Timfit opgezocht, gelezen en het dieet besteld.
  Maandag 10 mei ben ik gestart, mijn gewicht was toen 86,9 schoon aan de haak, tot nu toe ben ik 7,5 kilo afgevallen.
  Heb niet echt een streefgewicht maar een doel.
  In mijn kast ligt kleding in mt 40/42 dit wil ik weer aan! Ook in omvang ben ik afgenomen, goed merkbaar aan kleding wat ruim begint te zitten maar de cm heb ik niet bijgehouden.
  Met het tot nu toe behaalde resultaat ben ik erg blij en ga nog even door totdat mijn kleding weer goed past.

  Heb bij de start gebruik gemaakt van begeleiding per mail, had heel snel reactie op mijn vraag.

  Over het algemeen is het dieet goed te doen, in de nachtdiensten vind ik het niet makkelijk maar kan het iedereen aanraden. DOEN!
  Suc6,

 • J

  Voor alle mensen die al dat dieten zat zijn, probeer dit eens!
  drfrankdieetrecepten.net

 • Marian

  Ben nu 2 weken bezig met ditdieet en ben écht al 2 kilo kwijt. Terwijl ik diabetes type 1 heb en gebruik maak van een insulinepompje. Veel meten is wel nodig maar dat is geen probleem. Het dieet is goed vol te houden, smakelijk en mijn man eet gewoon mee met zijn portie aardappels of wat er dan ook bij kan.
  Niet verkeerd, maar ik heb wel mijn vraagtekens bij het feit wat er gebeurd wanneer ik weer ‘gewoon’ ga eten.

Geef een reactie