Gen veroorzaakt overgewicht

0
793

Het FTO gen veroorzaakt overgewicht, doordat het gen de eetlust stimuleert. Dat toont een studie aan. Het gen werd al eerder in verband gebracht met obesitas. Er zijn twee varianten van het FTO gen. Erf je ze allebei, dan is de kans dat je obesitas ontwikkelt zeventig procent hoger dan bij iemand die dit gen niet bezit.

Het FTO gen veroorzaakt overgewicht, doordat het gen de eetlust stimuleert. Dat toont een studie aan. Het gen werd al eerder in verband gebracht met obesitas.

Er zijn twee varianten van het FTO gen. Erf je ze allebei, dan is de kans dat je obesitas ontwikkelt zeventig procent hoger dan bij iemand die dit gen niet bezit. Ook heb je vijftig procent meer kans op diabetes. Slechts zestien procent van de Europese bevolking heeft beide varianten.

Mensen met maar een variant van dit gen hebben dertig procent meer kans op obesitas en vijfentwintig procent meer kans op diabetes. Dit geldt voor 49 procent van de mensen die dit gen erven van hun ouders.

Op dit moment zijn de wetenschappers op zoek naar een manier om de werking van dit gen te onderdrukken. Hiermee proberen ze een soort anti-obesitasmedicijn te creëren.

Dit artikel is afkomstig van Valtaf.nl.