Gezond en fit de lente door

0
1026

 

De astronomische lente is vandaag officieel begonnen. Vandaag om 06.14 stond de zon precies boven de evenaar. Blote armen, een terrasje pakken en buiten zitten in de tuin: het kan weer!

Maar het dragen van dunne zomerkleding zorgt er ook voor dat de extra kilo’s die er afgelopen winter zijn bijgekomen weer beter zichtbaar zijn. Tijd dus om gezond en fit de lente in te gaan!

Ga naar buiten en kom in beweging!Ӭ
Met dit mooie lenteweer is het heerlijk om naar buiten te gaan. Maak een stevige wandeling in het bos of over het strand. Je kunt ook gaan skaten of fietsen. Als je buiten maar lekker actief bezig bent.

Vergeet je niet goed aan te kleden. In de zon kan het lekker zijn, maar in de schaduw kan het nog behoorlijk fris zijn.

Dit is een ideaal moment om van bewegen een gewoonte te maken. Lees eens het artikel ‘Zo maak je van bewegen een gewoonte: 10 tips’. De tips helpen je om de komende zomer actief te blijven.

Eet lichte maaltijden
De winter is weer voorbij, dus het is weer tijd voor lichte, frisse gerechten. Koop lekker veel fruit en maak bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade. Wist je dat frambozen, bramen en bessen een uitstekende bron van vezels zijn. Vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd bent. Eet ook voldoende groenten op een dag.

Drink voldoende water
Bij een gezonde leefstijl is het drinken van voldoende water zeer belangrijk. Vooral tijdens het afvallen moet je lichaam voldoende water binnenkrijgen. Er komen dan veel toxische stoffen vrij die opgeslagen zijn in de vetcellen. Ӭ

Een voordeel van water is dat het calorieloos is en eerder een gevoel van verzadiging bij het eten geeft. Drink maar eens één tot drie glazen voor het eten. Je zult merken dat je trek afneemt. ”¨

Toch is het drinken van voldoende water makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen hebben er moeite mee. Lees hier een aantal tips om meer water te drinken.

Ga optijd naar bed
Slaap voldoende. Een slaaptekort verstoort de hormonen die betrokken zijn bij de stofwisseling, met als resultaat dat je overdag vaker zin hebt in eten.

Pak de fiets!
Woon je redelijk in de buurt van je werk? Laat de auto dan eens staan en pak vaker de fiets naar je werk. Reken maar dat je daar met dit mooie weer vrolijk van wordt. Ga je met de bus naar je werk? Stap een halte eerder uit en wandel het laatste stuk.

Aan het werk in de tuin
In de lente en zomer is het natuurlijk tijd voor de tuin. Ook dit kan erg inspannend zijn, zeker als je de elektronische apparaten vervangt door het echte handwerk.

Lees ook:

Verwelkom de lente: 5 tips

Pak je voorjaarsmoeheid aan

Weg met de winterkilo’s!