Lachen is gezond!

0
1069
lachen

Lachen is gezond!” Een kreet die we veelal horen. Toch lijkt het echt zo te zijn dat lachen een positieve invloed op je gezondheid heeft. Het is op het moment zelf even lekker en van een goede lachbui knapt eigenlijk iedereen op.

Lachen

Volwassenen lachen vaak veel minder dan kinderen, en dat terwijl het zo gezond is en allerlei voordelen heeft. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lachen gezond is. Het is wel belangrijk om oprecht te lachen. Een neplach kan de kans op een depressie juist vergroten en is daardoor dus minder gezond.

Voordelen

Een leuk voordeel van lachen is dat het je mooier maakt. Een chagrijnig gezicht maakt zelfs aantrekkelijke mensen minder mooi. Mensen vinden iemand die lacht altijd mooier. Ook kan je door te lachen en humor in het leven aan te brengen dingen makkelijker maken. Problemen lijken opeens kleiner en op te lossen en lachen maakt je vaak creatiever en oplettender. Veel van deze effecten van lachen zijn slechts tijdelijk. Ook daarom is het belangrijk om regelmatig te lachen en zo de positieve effecten vast te houden.

Werking

Maar hoe komt het nu eigenlijk dat we ons beter voelen en een betere uitstraling hebben als we lachen? Als we lachen, maken onze hersenen endorfine aan. Dit werkt pijnstillend, ontspannend en geeft ons een gevoel van geluk.. Ook worden je spieren door het lachen aan het werk gezet. Vooral de spieren in je gezicht en je buikspieren moet tijdens het lachen aan het werk. Doordat je hersenen doorhebben wanneer je lacht, wordt je stemming positief en optimistisch. Mensen die optimistisch zijn, zijn vaak gezonder en mensen die vaak lachen, leven langer. Ook verbetert lachen je gezondheid. Voldoende lachen zorgt voor een betere weerstand, is goed voor je bloeddruk en bloedvaten en beschermt je luchtwegen tegen infecties. Kortom, lachen is gezond!