De ongeschreven kantoorregels

0
2204

Net als vroeger op school, gelden er op kantoor ook ongeschreven regels. Deze regels bepalen voor een groot deel het gedrag van mensen in organisaties. Ze zijn bepalend voor de werksfeer en de bedrijfscultuur.

Net als vroeger op school, gelden er op kantoor ook ongeschreven regels. Deze regels bepalen voor een groot deel het gedrag van mensen in organisaties. Ze zijn bepalend voor de werksfeer en de bedrijfscultuur.

Ook kunnen ze ongemerkt zorgen voor misverstanden, miscommunicatie en conflicten op de werkvloer. Om deze vervelende ongemakken te voorkomen, zet Healthylives er een aantal voor je op een rij.

Mobiele telefoons

Het veelvuldig gebruik van mobiele telefoons kan tot grote ergernissen leiden bij je collega’s. Zeker als dit ook nog gepaard gaat met een luid stemvolume. Als je er dan ook nog een harde oproeptoon uit je telefoon komt, is de kans helemaal groot dat menig collega jou af en toe liever ziet gaan dan komen. Zet je telefoon liever op trilstand.

Iedereen belt weleens privé op het werk. Met een fulltime baan ontkom je daar ook bijna niet aan. Hier is ook niets mis mee, maar overdrijf het niet. Anders heb je wellicht binnen korte tijd heel veel tijd om privé te bellen. Thuis.

Bel niet op het toilet. Door de betegeling klinkt je stem hier zo’n twintig procent harder dan normaal. Bovendien weet je nooit wie er in het hokje naast je zitten. Ook vinden veel mensen het vervelend om jouw telefoongesprek verplicht aan te moeten horen.

Internet

Het ene bedrijf is wat toleranter dan het andere bedrijf, maar over het algemeen is het aan te raden om met mate voor privé doeleinden te surfen. Elke keer als je manager voorbij komt en hij ziet jou niet aan het werk, dan zal je niet snel het imago van een harde werker krijgen. Wil je toch wat zaken op het internet afhandelen, probeer dit dan in je pauze te doen.

Roken

Veel niet-rokers hebben het idee dat rokers veel meer pauzes nemen dan andere werknemers. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, maar probeer toch niet te vaak naar buiten of naar het rookhok te gaan. Je loopt anders de kans dat anderen je zien als lui en egoïstisch. Ook met een walm van sigarettenrook om je heen zal je veel collega’s niet blij maken.

Muziek

Als je met oordoppen op naar je favoriete muziek wilt luisteren, denk er dan aan dat je de muziek niet te hard zet. Ook is het af te raden om mee te zingen, te fluiten of te roffelen. Zeker als je je apparatuur graag aan het einde van de dag weer mee naar huis wilt nemen.

Bron: Monsterboard