Tips om fit op je werk te blijven

0
2568
Slecht slapen tijdens zwangerschap verstoort immuunsysteem
Slecht slapen tijdens zwangerschap verstoort immuunsysteem

Ken je dat gevoel? Tussen 13.00 uur en 15.00 ’s middags is je energie opeens helemaal verdwenen. Het liefst laat je de boel de boel en kruip je lekker je bed in.

Ken je dat gevoel? Tussen 13.00 uur en 15.00 ’s middags is je energie opeens helemaal verdwenen. Het liefst laat je de boel de boel en kruip je lekker je bed in.

Gelukkig zijn er een aantal nuttige tips die ervoor zorgen dat jouw productiviteit weer wordt verhoogd. Doe er je voordeel mee!

Tip 1: Goede houding

Door een goede houding kun je een energieboost opwekken. Robert Cooper, schrijver van High Energy Living, heeft hiervoor een goede tip: Laat je schouders losjes hangen en breng je kin naar je borst. Vervolgens knik je een paar keer je hoofd (alsof je ‘ja’ knikt). Zorg ervoor dat je je hoofd niet te ver voorover buigt.

Tip 2: Let op je ademhaling

Zuurstof en de ademhaling zijn één van onze belangrijkste bronnen van energie. Let dus ook achter je bureau op een goede ademhaling. Zorg dat je via de buik ademhaalt in plaats van door de borst. Bij de buikademhaling gaat je middenrif naar beneden, zodat de ruimte in je borstholte groter wordt. Het werkt kalmerend. Als je gespannen bent ga je vaak automatisch korter en minder diep ademhalen. Dit kost veel meer energie.

Tip 3: Een time-out

Het is goed om even een time-out te nemen, om zo je batterij weer op te laden. Maak buiten even een korte wandeling of maak een praatje met een collega. Een kwartiertje is vaak al voldoende.

Tip 4: Een lichte lunch

Neem in de pauze een lichte lunch. Na een zware maaltijd heeft je lichaam energie nodig om de lunch te kunnen verteren. Eet een salade of een paar boterhammen. Laat die kroketten en tosti’s in de bedrijfskantine liggen. Door ’s ochtends goed te ontbijten, heb je trouwens de rest van de dag minder behoefte aan lekkere hapjes.

Tip 5: Maak een korte wandeling

Maak in je pauze een wandeling buiten. Van frisse lucht en beweging krijg je een heerlijke oppepper. Een wandeling breekt bovendien de werkdag.

Tip 6: Vergeet niet te drinken

Bij vochttekort daalt je energieniveau. Voldoende drinken gedurende de dag is daarom van groot belang. Drink bij voorkeur water of thee. Vind je het lastig om voldoende te drinken op een dag? Zet dan een flesje water op je bureau. Je zult merken dat je vaak ‘onbewust’ een slok neemt. Mis je een smaakje? Doe een schijfje limoen of citroen in het water. Ook kun je wat siroop er in doen. Het nadeel hiervan is dat het water dan niet meer calorieloos is.

Bron: artikel – Ondernemen360.nl