Tips om je werk los te laten

Het komt je vast bekend voor: ’s avonds of in het weekend blijven je hersenen maar doormalen. Het lukt je niet om in je vrije tijd je werk los te laten. Met deze tips laat je je werk op je werk, zodat je thuis ook echt vrij bent en kunt gaan genieten!

1. Stel prioriteiten Stel op je werk prioriteiten. Maak een lijstje met de belangrijkste taken. Zorg ervoor dat dit lijstje niet te lang is. Op het lijstje staan taken die echt belangrijk zijn en echt verschil maken. Wanneer je de hele dag taken hebt verricht die niet heel belangrijk zijn, kun je s’ avonds het gevoel hebben weinig gedaan te hebben. Je voelt je schuldig. Door dit te doen heb je een voldaan gevoel.

2. Een opgeruimd bureau Ruim je bureau voordat je naar huis gaat goed op. Zorg dat je mailbox leeg is, ruim het bureaublad op je computer op en zorg dat je bureau netjes is. Ook kun je eventueel een lijstje met drie belangrijke taken voor de volgende dag alvast maken. Op deze manier kom je de volgende ochtend niet gelijk weer in de chaos terecht. Je hebt controle en daardoor kan je je werk beter achter je laten. Bovendien krijg je de volgende dag weer energie als je een opgeruimd bureau aantreft.

3. Schrijf het van je af Merk je dat je gedachten thuis nog steeds afdwalen naar je werk? Pak dan eens een pen en papier en schrijf alles van je af. Schrijf wat je denkt op papier. Een tip: mail het vervolgens naar je werkmail. Dit voelt bevrijdend. Je stuurt het letterlijk weg! En de volgende dag weet je wat je te doen staat. 4. Alles gaat ook verder zonder jou Hoe deprimerend het ook klinkt: alles gaat ook verder zonder jou. Stel dat jij er straks niet meer bent, dan zal iemand jouw taken gewoon overnemen. Je bent niet zo belangrijk voor de wereld als je zelf denkt. Dit klinkt deprimerend en niet heel tactvol, maar het kan ook een fijne gedachte zijn. Er is niets aan de hand als jij niet meer op je werk bent. Je werk wordt gewoon door iemand anders opgepakt en iedereen zou zijn weg weer vinden. Dus voel je niet té verantwoordelijk en durf los te laten. Probeer dingen in het juiste perspectief te plaatsen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie