Tips voor meer waardering

0
1693

‘Wat ben ik blij met jou’. Iedereen vindt het fijn dit te horen. Toch hoor je dit niet heel vaak. We willen allemaal waardering. Je ego wordt gestreeld. Hoe krijg je iets meer waardering? Wij vertellen het. Waardering zorgt voor een prettig gevoel. We worden er allemaal gelukkig van. Het betekent namelijk dat mensen blij met je zijn. Toch is het niet goed als je voortdurend ‘op zoek’ gaat naar waardering. Wanneer je eerst jezelf waardeert gaan anderen jou ook waarderen.

Jezelf waarderen
Geef jezelf waardering. Waardeer jezelf omdat je een goede collega bent of waardeer jezelf omdat je een goede moeder bent. Wanneer je jezelf waardeert zul je dit uitstralen. Uiteindelijk zien anderen jou als een positief persoon en willen ze graag bij je in de buurt zijn.

Luisterend oor
Veel mensen hebben het tegenwoordig druk. We zijn druk met de kinderen of onze carrière. Toch is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor vrienden. Zorg ervoor dat je vrienden op je kunnen rekenen en hun verhaal aan je kwijt kunnen. Laat merken dat je ze waardeert.

Geef ze af en toe complimenten. Niet alleen jij wordt blij van waardering, maar ook je vrienden. Zorg er wel voor dat je ook weer niet te vaak complimenten geeft. Het moet natuurlijk wel gemeend zijn. Zeker weten dat ze blij met je zijn en dit ook laten weten.

Geen oordelen en geroddel
Iedereen roddelt wel eens over anderen. Mensen hebben vaak de neiging om het over anderen te hebben. Roddelen mag in principe best, zolang het niet kwetsend is.

Vertel geen leugens en vertel geen verhalen door die een ander jou in vertrouwen heeft verteld. Wanneer je dit aan een andere persoon doorvertelt realiseert die persoon zich ook dat je niet te vertrouwen bent. Iedereen heeft het door als je een ander in een kwaad daglicht stelt. Ook snel oordelen werkt vaak averechts. Mensen zullen snel denken dat je ook een oordeel over hun hebt.

Lees ook:
Gelukkig in je realtie: lees de tips
Leer te relativeren
Geluk maak jezelf: zes tips