Bikram yoga: hot, hot, hot

0
1872

Oefeningen uitvoeren in een ruimte van veertig graden Celsius? Dat vereist discipline en doorzettingsvermogen. Met Bikram yoga leer je het. Bikram yoga is een vorm van yoga, waarin een serie van 26 yoga-poses uitgevoerd worden.

Oefeningen uitvoeren in een ruimte van veertig graden Celsius? Dat vereist discipline en doorzettingsvermogen. Met Bikram yoga leer je het.

Bikram yoga is een vorm van yoga, waarin een serie van 26 yoga-poses uitgevoerd worden. Voortdurend probeer je jezelf te verbeteren en stel je nieuwe doelen.

Bikram yoga les
Tijdens de lessen wordt bijna elke spier en gewricht gebruikt. In 90 minuten wordt je lichaam onder handen genomen en elke les komen weer dezelfde houdingen terug. De houdingen worden steeds op dezelfde manier en in dezelfde volgorde beoefend.

Hot, hot, hot
Doordat de Bikram yoga lessen in een ruimte van veertig graden Celsius worden gegeven zal je flink gaan zweten. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. De warmte verkleint het risico op blessures en reinigt je lichaam.

Resultaat Bikram yoga les
Bikram yoga is niet alleen goed voor je uithoudingsvermogen, maar je verbetert ook je kracht en evenwicht. Ook op geestelijk gebied kent Bikram voordelen. Zo ontwikkel je meer zelfvertrouwen, meer geduld en meer zelfbeheersing. Tevens heeft Bikram yoga een gunstige werking op je ruggengraat en je centrale zenuwstelsel.

Voor wie?
Bikram yoga is voor geschikt voor jong en oud.

Bron: Trouw.nl

Relevante artikelen om verder te lezen:
Kinderyoga
Yoga oefeningen: de vis rechtopstaand
Wat is yoga?