Meer energie nodig? Lees de 3 tips

0
1860

Veel mensen hebben in de wintermaanden last van vermoeidheid en lusteloosheid. We hebben weinig energie en missen die heerlijke warme zon. Toch zijn er manieren om jouw energie op peil te houden en zelfs meer energie te krijgen.

Veel mensen hebben in de wintermaanden last van vermoeidheid en lusteloosheid. We hebben weinig energie en missen die heerlijke warme zon.

Toch zijn er manieren om jouw energie op peil te houden en zelfs meer energie te krijgen. Energie is per slot van rekening waardevoller dan tijd. De hoeveelheid energie die je bezit, bepaalt hoeveel je gedaan krijgt in de beschikbare tijd. Hoe meer energie, des te effectiever, succesvoller en gelukkiger je zult zijn.

Drie tips voor een energievolle winter.

Leef als een sprinter

De meeste mensen verdelen hun energie als marathonlopers. Het leven bestaat uit een constante inspanning. Ze werken en werken maar door, genieten na een zware werkweek van een weekendje vrij en een paar weken in het jaar van vakantie. Slim, het lijkt het meest effectief.

Maar helaas zorgt deze manier van leven ook voor problemen. Het stressniveau neemt toe, er ontstaan allerlei kwaaltjes in je lichaam e uiteindelijk kant het leiden tot een burn-out. Slimmer is om te leven als een sprinter. Een sprinter presteert door middel van een korte en krachtige uitspatting van energie, waarna hij langere tijd herstelt. Streef korte termijn doelen na. Werk hard en houd de finish in zicht, neem vervolgens de tijd om te herstellen van deze uitbarsting. Werk hard en ontspan hard als je meer energie wilt krijgen.

Neem tijd om te herstellen

We nemen collectief te weinig tijd om te herstellen. Om meer energie te krijgen heeft ons lichaam na een periode van stress een periode van ontspanning en herstel nodig. Wanneer je deze tijd niet neemt zal je lichaam schade oplopen, zal je energie afnemen en zul je vroeg of laat klachten krijgen. Herstellen is net zo belangrijk als presteren.

Zoek tijdens de lunch de buitenlucht op, mediteer na een zware werkdag, zorg voor voldoende slaap en neem regelmatig écht vrij. Eén vakantie per jaar is niet genoeg om te bekomen van dagelijkse stress. Als je meer energie wilt krijgen, moet je écht dagelijks de tijd nemen om te herstellen.

Goede gewoontes

Goede gewoontes vormen de basis van een gelukkig en succesvol leven. Ze vormen de fundering onder alles wat je bereikt. Wil je meer energie krijgen? Vorm dan gewoontes die het opbouwen van meer energie ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van je nachtrust (op tijd naar bed, op tijd opstaan), regelmatig bewegen, gezond eten en positief denken.

Dit artikel is afkomstig van:

Vrouwonline

Vrouwonline.nl is al ruim tien jaar dé vrouwensite van Nederland. Informatief, gezellig en een tikje gewaagd. Helemaal voor de vrouw nu.