Meet de gezondheid van je hart met de hartleeftijd test

7
2104

Met deze test kun je bepalen hoe het staat met de gezondheid van je hart ten opzichte van je leeftijd, ook wel de hartleeftijd genoemd. Een groot aantal, onder andere bloeddruk, cholesterolgehalte, leeftijd, gewicht en buikomvang bepalen je hartleeftijd. De hartleeftijd maakt je bewust van factoren die je gezondheid van hart- en bloedvaten kunnen beïnvloeden.

Uit onderzoek van Unilever en de World Heart Federation blijkt dat de gemiddelde hartleeftijd een flink aantal jaren hoger ligt dan de kalenderleeftijd van het hart. Wanneer het lukt de te hoge hartleeftijd ten opzichte van de kalenderleeftijd van het hart met drie jaar te verlagen, zouden hart- en vaatziekten in Nederland met 8 procent kunnen dalen, stelde directievoorzitter Van der Waaij van Unilever. „Dat zou ruim 63.000 hart- en vaataandoeningen schelen in de komende tien jaar.”

Op www.hartleeftijd.nl kun je de test doen. Op basis van de uitslag krijg je een persoonlijk eet- en leefstijladvies om te werken aan de gezondheid van je hart.

We zijn benieuwd naar jullie scores!

7 REACTIES

  1. Ik ken mijn cholestorolgehalte en bloeddruk niet. Daardoor leek ik 2 jaar ouder dan ik werkelijk ben. Verander ik dit echter door een ‘normale’ waarde voor beide dan ben ik ineens 12 jaar jonger. ’t Komt er vooral op neer dat ze graag willen dat je naar de huisarts gaat om dat te laten meten lijkt het.