Ben jij mentaal gezond?

0
284
succes

Hoe ga jij om met je gevoelens? Hoe denk je over jezelf en wat is het beeld dat je van jezelf hebt? Hoe ga jij om met de problemen die je in het leven tegenkomt? De antwoorden op deze vragen zeggen wat over je algemene psychologische gezondheid. 

Mentale gezondheid

Veel mensen houden geen of weinig rekening met hun mentale gezondheid. Toch is mentale gezondheid net zo belangrijk als je lichamelijke gezondheid. Het is daarom goed om ook aandacht aan je mentale gezondheid te schenken. Vaak doen we dit alleen maar als we problemen hebben. Door hier al eerder aandacht aan te schenken, maken we onze mentale gezondheid sterker. Hierdoor kunnen we uitdagingen die we in het leven tegenkomen beter aan, kunnen we relaties opbouwen en hebben we controle over onze emoties en gedrag.

Versterken

Maar hoe kan je weerbaarheid opbouwen en je mentale gezondheid versterken? Er zijn veel dingen die je kan doen om je humeur te verbeteren. Er zijn veel oefeningen te vinden en kleine aanpassingen te doen die je mentale gezondheid stimuleren. Door je mentale gezondheid te verbeteren zullen niet alle mentale en emotionele problemen verdwijnen. Wel leer je om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en kan je meer uit het leven halen en met moeilijke uitdagingen omgaan. Je bent meer tevreden, hebt zin in het leven, voldoende zelfvertrouwen en een gevoel van richting. Ook kan je beter omgaan met stress, nieuwe dingen leren en leren om te gaan met veranderingen. Geniet maximaal van het leven met deze positieve eigenschappen.