Ontspannen; doe even helemaal niets!

0
1309
ontspannen

Helemaal niets doen wordt tegenwoordig al snel betiteld als lui zijn. Maar vandaag de dag haasten we iedere dag weer door – van het moment dat we opstaan totdat het moment dat we weer naar bed gaan. Vrije tijd is dan ook voor veel Nederlanders een mythe en dat is erg zonde.

Plannen, plannen en nog eens plannen

Wanneer je aan een Nederlander vraagt of hij of zij zin heeft om ergens een drankje te doen, dan is de kans groot dat eerst de agenda’s erbij gepakt worden. Wellicht heb je geluk en kunnen jullie beiden over twee maanden een gaatje vinden in de agenda’s.

Daarnaast is de dag pas echt een succes wanneer het gehele to-do lijstje afgewerkt kan worden. Als dit niet lukt, dan neemt de mate van stress toe tot ongekende niveau’s of werkt men simpelweg door totdat alles wel af is.

Dit alles heeft er toe geleid dat de gemiddelde Nederlander erg productief is, maar nauwelijks tijd over heeft om lekker niets te doen. En gezien de werkdruk en prestatiedruk onder de Nederlandse bevolking, zou hier eigenlijk wel tijd voor moeten vrijgemaakt worden.

Stress

Wat is nu het gevolg van het gebrek aan vrije tijd en continu werken? Steeds meer Nederlanders hebben last van nek- en schouderklachten. De oorzaak kan herleid worden naar de hoge mate van stress waar Nederlanders onder leiden.

Vaak is het zo dat zelfs tijdens de eigen tijd er een hoop verplichtingen zijn zoals het naborrelen op het werk, het bijwonen van een buurtvergadering en een uitje met de sportclub. Uiteraard hebben deze activiteiten niets met werk te maken, maar tijd om echt helemaal niets te doen, zit er vaak niet in.

Conclusie

Heb je last van nek- en schouderklachten, bedenk dan of je niet teveel hooi op je vork hebt genomen. Probeer ook aan jezelf te denken en iedere dag een moment voor jezelf te nemen. Wilt dit in het begin niet helemaal lukken, dan kun je je nek- en schouderklachten ook verhelpen door deze plekken te masseren met bijvoorbeeld tijgerbalsem.