Ontstressen tijdens de vakantie

0
1751

Na een jaar lang keihard werken is het eindelijk zover, vakantie. Tijdens je vakantie zijn er veel relaxte dingen die je kan doen. Hiervoor hoef je niet op vakantie te gaan, je kan ook gewoon wat leuke uitjes boeken. Een aantal tips voor een relaxte vakantie.

1. Dagje naar de sauna

Sinds de Romeinse tijd zijn badhuizen al geliefd, en dat is niet voor niets. De sauna is goed voor je. Het helpt je te ontspannen en je voelt je beter als je er weer uit komt. Je verliest veel vocht tijdens een sauna bezoek. Hierdoor wordt je lichaam als het ware gezuiverd. Je zweet al je afvalstoffen eruit. Wel is het belangrijk dat je vochtgehalte op pijl blijft. Water
drinken is erg belangrijk. Voor een aantal mooie spa’s in Europa en buiten Europa kijk op:

Mooiste spa’s in Europa

Mooiste spa’s buiten Europa

Zie je het niet zitten om de hele dag naakt rond te lopen? Dat is geen probleem. Veel wellness centra in Nederland hebben een badkledingdag. Bij de meeste wellness centra is het op dinsdag badkledingdag. Kijk voor een aantal voorbeelden op:

Zwaluwhoeve

Veluwse bron

Sauna Houten

2. Ga naar buiten

Van de hele dag binnen zitten word je niet ontspannen. Ga dus ook een keer naar buiten, of zelfs de stad uit. Je hoeft niet ver te gaan, je kan ook naar het stadspark bij jou om de hoek. Met een boek en een zonnetje heb je een ontspannen dag buiten. En omdat een ontspannen dag niet samengaat met mensen die storen, laat je je telefoon lekker thuis.

3. Meditatie

Om je lichaam en geest weer in balans te krijgen kan je een meditatie les gaan volgen. Je leert je ademhaling te reguleren en hoe je het beste kan ontspannen. Verwacht niet dat je na 1 les al ontspannen bent, dit vergt wel iets meer tijd. Maar als je het vol houdt, dan heb je er ook wat aan als je weer aan het werk moet. In Nederland kan je een yoga arrangement boeken. Een aantal voorbeelden:

Yogaweekend in Domburg

Yogaweekend op Texel

Yogaweekend op de Veluwe

Voor een yoga reis naar het buitenland kijk dan hier:

Yoga vakanties

4. Een dag helemaal niets doen

Het wordt gewaardeerd als je productief bent. Niets doen is dan ook uit den boze, hier bereik je namelijk niets mee. Maar is dat wel zo? Niets doen kan juist heel goed voor je zijn. Door alles om je heen even los te laten word je meer ontspannen en kan je beter genieten van de kleine dingen in je leven. Je laat je meevoeren door je gevoel. Waar heb je zin in? Dan ga je dat doen.