Rust in je hoofd: Tips

0
1625

Zit je de hele dag te piekeren, heb je stress, kan je niet stil zitten of heb je zo veel te doen dat je geen enkel idee hebt waar je moet beginnen? Zorg dan voor wat rust in je hoofd. Hier vind je de nodige tips.

Zit je de hele dag te piekeren, heb je stress, kan je niet stil zitten of heb je zo veel te doen dat je geen enkel idee hebt waar je moet beginnen? Zorg dan voor wat rust in je hoofd. Hier vind je de nodige tips.

Tips:

Lijstje

Maak een lijstje met alles wat je nog verplicht bent te doen en maak vervolgens met die informatie een planning. Wanneer je weer grip hebt op situatie is er meestal al een hele last van je schouders.

Richt je op nu

Voor de zorgen van morgen zal morgen wel zorgen. Het is belangrijk om de dingen die nu moeten gebeuren eerst af te maken. Piekeren over wat je de komende weken/dagen/jaren moet gaan doen heeft geen zin. Maak af waar je mee bezig bent, de rest komt vanzelf.

Geen hoge eisen

Verwacht niet te veel van jezelf, wanneer iets echt niet wil lukken, accepteer het dan. Haal jezelf niet naar beneden, fouten maken is menselijk en probeer er van te leren.

Sporten

Hou je van sporten? Maak hier dan gebruik van dit is een goede afleiding bovendien werk je aan je conditie wat ook nog eens een goed gevoel met zich mee brengt. Ben je niet zo’n actieve sporter, dan is Yoga misschien wat voor jou. Yoga is een rustige sport en zorgt er voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart. Lees hier meer over yoga.

Tijd voor jezelf

Zorg voor wat tijd voor jezelf, een moment op de dag zonder verplichting die je naar eigen wens kan invullen. Ga bijvoorbeeld lekker in bad, lavendel badschuim werkt ontspannend. Lees hier meer tips om te herstellen van alledaags spanning en stress.

Praat problemen uit

Praat eventuele problemen uit. Dat voorkomt piekeren, spanning en een nerveus gevoel. Je zult ook merken dat je ’s nachts beter slaapt.

Buiten lucht

Frisse buitenlucht doet iedereen goed, maak een wandeling of maak een rondje op de fiets. Wist je dat een wandeling het risico op maar liefst 24 aandoeningen verkleint? Lees hier om welke aandoeningen het gaat.

Slaap

Ga niet te laat naar bed, vermoeidheid leidt tot onrust en paniekerigheid. Zorg voor een vast ritme dat maakt je ook rustiger.

Lees ook:

Leer te relativeren

Ben jij overbelast?

Stressbestendiger worden