Wellnessvakantie: weg met stress

0
2535

Vakanties staan in het teken van ontspannen. Tenminste, als we kiezen voor een wellnessvakantie. Want dan kun je pas echt je hoofd leegmaken.

Vakanties staan in het teken van ontspannen. Tenminste, als we kiezen voor een wellnessvakantie. Want dan kun je pas echt je hoofd leegmaken en op adem komen. Zowel in eigen land als in het buitenland zijn er verschillende mogelijkheden om te herstellen van alledaagse spanningen en stress en te werken aan je gezondheid.

Het woord wellness is ontstaan uit twee fitnesstermen: wellbeing en fitness. Eigenlijk staat wellness voor alles wat met ontspanning, rust en genieten te maken heeft. Een dagje sauna geeft je weer nieuwe energie. Maar vaak vliegt zo’n dag voorbij. Tijdens een wellnessvakantie kun je langer genieten van de verschillende ontspanningsmogelijkheden. Want voldoende rust is onontbeerlijk voor een goede gezondheid.

Wellness in de bergen
Nergens anders vind je zoveel rust als in de bergen. De ideale plek om de alledaagse spanningen los te laten. In de berglanden zijn er verschillende hotels, wellnessoorden en andere ontspanningsmogelijkheden te vinden.

Wellness en ontslakken
Het is mogelijk om een reinigingskuur te volgen tijdens een wellnessvakantie. Vaak moet je hiervoor wel wat langer op vakantie gaan. Tijdens een detox kuur wordt je lichaam ontdaan van gif- en afvalstoffen, waarna jij je weer als herboren voelt.

Normaal gesproken voert je lichaam de meeste afvalstoffen af. Maar het kan zijn dat de gifstoffen op stapelen en je lichaam niet in staat is om de afvoer van alle afvalstoffen zelf te regelen. Hierdoor kun je verschillende klachten krijgen. De meest voorkomende klachten zijn: hoofdpijn, huidaandoeningen, rugpijn, vermoeidheid en nierproblemen. Een detox kuur kan de klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Lees ook: Citroensapkuur: lichaamsreiniging en afvallen.

Ben je toe om een paar dagen te ontspannen tijdens een wellnessvakantie? Healthylives heeft de mooiste spa’s en yoga vakanties voor je geselecteerd, zowel binnen- als buiten Europa. Bekijk hier de mooiste spa’s buiten Europa en de mooiste spa’s binnen Europa.

Kies je liever voor een goedkopere manier van ontspannen? Bekijk dan hier alle sauna- en wellnesscentra in Nederland.