Zo laat je alles echt los op vakantie

Voor veel mensen is het moeilijk op hun werk op vakantie los te laten. Logisch, je hebt maandenlang hard gewerkt en opeens is daar die rust. Je hoeft helemaal niks. Dat klinkt heerlijk, maar veel mensen moeten omschakelen. Hoe laat je de stress van je werk achter je?

Schrijven

Ervaar je veel stress en is je vakantie van start gegaan? Pak een pen en papier en schrijf of typ alle punten waar jij je druk over maakt op. Zo schrijf je alles van je af. Dit geeft rust en je krijgt het gevoel dat je alles los kunt laten. Al je zorgen zijn immers opgeschreven of opgeslagen! Je kunt de tekst ook mailen naar je werkmail. Je stuurt het dan letterlijk weg en je loopt ook niet de kans dat je het briefje met alle taken tijdens je vakantie tegenkomt.

Opruimen
Zorg niet alleen dat je bureau op je werk opgeruimd is voordat je vertrekt, maar ook je huis. Vertrekken uit chaos is niet fijn. Een opgeruimd huis en een opgeruimde werkplek geven rust. Bovendien is het heel fijn om na de vakantie thuis te komen in een opgeruimd huis en weer aan het werk te gaan achter een schoon en netje bureau.

Even rust
Ga na maandenlang hard werken niet gelijk op vakantie. Gun jezelf minstens een weekje rust. Ook op vakantie gaan (inpakken, reizen) kost energie. Wen alvast een paar dagen aan het leven zonder werk en rust goed uit. Daarna kun je met een ontspannen gevoel op vakantie.

Lees ook eens het artikel ‘Een goede voorbereiding van de vakantie’.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie