Beautyzondes

0
1792

Iedereen weet dat roken en teveel in de zon zitten slecht is voor je huid. Maar er zijn nog veel meer beautyzondes, waar je misschien niet zo één, twee, drie aan zou denken. Healthylives zet er een aantal voor je op een rij.

Slapen met make-up

Tijdens je slaap herstelt je huid zich. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je huid schoon is. Als je poriën verstopt zijn, lukt dit proces minder goed. Niet alleen make-up, maar ook zweet kunnen je poriën verstoppen. Reinig daarom dus elke avond je gezicht voordat je gaat slapen.

Op je lippen bijten

Als je vaak aan je lippen likt of er op bijt, maak je ze elke keer weer een beetje vochtig. Hierdoor bereik je uiteindelijk juist het tegenovergestelde effect. Je lippen zullen eerder uitdrogen. En als je lippen droog zijn, zal de huid vaak barsten waardoor er losse velletjes ontstaan. Het wordt hierdoor erg moeilijk om je lippen mooi op te maken. Krijg je ondanks deze waarschuwing toch de neiging om op je lippen te bijten of te likken, zorg er dan voor dat je een lippenbalsem binnen handbereik hebt.

In je ogen wrijven

Behalve dat het je make-up kan verpesten, is het wrijven in je ogen ook niet goed voor de huid rond je ogen. Deze dunne huid is namelijk erg gevoelig voor irritatie en is snel geneigd tot rimpeltjes en uitzakken. Als je in je ogen wrijft, wordt de huid minder stevig en worden wallen en rimpels beter zichtbaar. De neiging om in je ogen te wrijven heb je vaak als je ogen vermoeid worden. Probeer eraan te denken om regelmatig met je ogen te knipperen. Het traanvocht reinigt je oog van stof en andere vuile deeltjes.

Aan je haar friemelen

Spelen met je haar kan net als nagelbijten een zenuwtrekje zijn of gewoon lekker aanvoelen. Maar vergeet niet dat je je haar hier ernstig mee kan beschadigen. Je haar kan er vet door worden, splijten, dun worden en in het ergste geval kan het zelfs kale plekken veroorzaken. Als je aan je haar friemelt zonder dat je dit bewust doet, steek het dan eens op. Je wordt er nu sneller aan herinnert als je aan je haar wilt zitten.

Te vaak of te hard scrubben

Scrubben verwijdert dode huidcellen, waardoor je huid er fris en schoon uitziet. Maar als je te vaak of te hard scrubt, kan je huid geïrriteerd raken. Hoe vaak je kan scrubben hangt van je huid af. Als je een gevoelige huid hebt, kun je dit minder vaak doen dan wanneer je een vette huid hebt. Kies een scrub die bij jouw huidtype past en doe het niet vaker dan op de verpakking staat aangegeven.

Bron: beautyrubriek