Bepaal je huidtype voor huidverzorging: normaal, droog, vet

1
3384
jonger uiterlijk

Als eerste stap op weg naar een goede huidverzorging moet je bepalen of de huid op je gezicht normaal, droog, vet of een combinatie daarvan is. Dermatologen raden aan de ‘expertise’ van de cosmetica-afdeling van de supermarkt te vermijden en te kiezen voor deze eenvoudige, goedkope test.

Huidtype bepalen

Was en droog je gezicht zoals je normaal zou doen en gebruik geen huidverzorgingsproducten. Druk na een uur een doekje tegen je hoofd, je kaken, je neus en kin. Als op het doekje niets zit, heb je een normale huid. Huiddeeltjes op het doekje – en ook zichtbaar schilferachtige huid – wijzen op een droge huid, en vette restanten op het doekje op alle plaatsen van het gezicht wijzen op een vette huid. Als alleen je voorhoofd, je neus en kin (dit noemt met de T-zone) vette restanten afscheiden, heb je een combinatiehuid.

Huid andere lichaamsdelen

De huid op de rest van je lichaam heeft misschien andere eigenschappen dan je gezichtshuid. Let dus op voor schilferende en vette zones en behandel ze gepast. Bij de meeste mensen zijn de borst en de rug normaal vet door de natuurlijke verdeling van de talgklieren, terwijl de benen en de voeten droog zijn. Iedereen heeft een andere huid. Bepaal dus zelf wat normaal voor je is.

Lees ook:
Voeding op je huid: ruim 20 keukengeheimen
Winterstappenplan voor droge huid
Gezichtsmaskers

1 REACTIE