Eyeliner met oogpotlood

2
2095

Het lijkt zo makkelijk. Het gebruik van een eyeliner. Toch lukt het niet altijd. Bij deze een stappenplan voor gegarandeerd mooie eyeliner met een oogpotlood.

Het lijkt zo makkelijk. Het gebruik van een eyeliner. Toch lukt het niet altijd.

Bij deze een stappenplan voor gegarandeerd mooie eyeliner met een oogpotlood.

How To Apply Pencil Eyeliner

Stap 1: Benodigdheden:

– een oogpotlood
– een potloodslijper

Stap 2: Kies het oogpotlood

Kies een kleur die kleur van je oogschaduw aanvult.

Stap 3: Voorbereiding

Zorg ervoor dat je oogpotlood goed scherp is. Het is aan te raden om voor het gebruik je potlood te slijpen. Op die manier voorkom je dat eventuele bacteriƫn, die op het potlood zijn gekomen bij je laatste gebruik, op je huid komen. Het blijkt soms lastig om een oogpotlood goed te slijpen. Tip: Leg het potlood een tijdje in de vriezer. Het wordt dan harder waardoor het eenvoudiger wordt om het te slijpen.

Stap 4: Neem een stabiele houding aan

Om een stabiele hand te krijgen laat je je elleboog rusten op een stabiele ondergrond. Je kan ook je pols laten steunen op je gezicht. Gebruik het oogpotlood met je schrijfhand. Trek in geen geval aan je ooglid. Wanneer je dit doet, wordt je huid uitgerekt en zal de ooglijn uiteindelijk niet strak lopen.

Stap 5: Begin bij je bovenste ooglid

Begin met het potlood in het midden van je bovenste ooglid. Begin met het zetten van kleine streepjes die in elkaar overlopen. Dit is de meest eenvoudige methode en voorkomt dat je de huid moet uitrekken. Maak de lijn dikker bij de buitenste hoek van het oog. Doe net alsof je tekent op je wimpers. Begin alleen aan de binnenkant van je ogen wanneer je grote ogen hebt.

Stap 6: Het onderste ooglid

Het onderste ooglid doe je in principe op identieke wijze als het bovenste. Doe dit echter niet direct na stap 4. Kijk eerst naar het effect in de spiegel. Vaak volstaat eyeliner op je bovenste ooglid. Soms zien ogen er mooier eruit wanneer alleen het bovenste ooglid is gedaan.

Stap 7: De onderkant van de wimpers

Het oogpotlood kan gebruikt worden voor de onderkant van de wimpers. Een zwart potlood gebruik je aan de binnenkant van de wimpers wanneer je je ogen kleiner wil laten lijken.

Stap 8: Mengen met je oogschaduw

Wrijf voorzichtig het oogpotlood en laat dit overlopen in de oogschaduw.

Stap 9: Experimenteer!

Experimenteer naar hartelust en kom erachter welke combinatie het beste resultaat oplevert.

2 REACTIES