Gezichtsmasker voor de normale, vette, gecombineerde en droge huid

0
26077
gezicht
Gezichtsmasker

Gezichtsmaskers zijn een prima middel om je huid te reinigen en je huid een zacht en fris gevoel te geven. Het is echter wel belangrijk dat je goed naar je huidtype kijkt en daar je masker op afstemt. Hieronder vind je een aantal tips voor ieder huidtype.

Gezichtsmasker voor de vette huid

Voor de vette huid zijn crèmige pasta’s het meest geschikt. Meestal worden ze hard als ze opgebracht zijn en moeten ze naderhand met lauw water worden afgespoeld. De basis is klei of kiezelzuur; zo’n masker absorbeert vet wanneer het opdroogt.

Andere veel voorkomende ingrediënten zijn astringerende stoffen, zoals citroen of alcohol. Dit is om nog meer talg (huidvet) weg te nemen en een kleine hoeveelheid zwavel door de dode hoornlaag van het huidoppervlak zachter te maken en te helpen verwijderen. Dit zijn de sterk trekkende maskers die je nooit moet gebruiken op een droge of gevoelige huid, omdat ze je huid dan verder zullen uitdrogen. Ze moeten gelijkmatig en luchtig met de vingertoppen op de huid worden aangebracht. Je moet ze laten drogen en hard laten worden en dan met lauw wat voorzichtig afwassen.

In het algemeen kan zo’n masker 2 tot 3 maal per maand gebruikt worden. Als je een dergelijk masker te vaak gebruikt, kan dit juist een averechts effect hebben.

Gezichtsmasker voor de gecombineerde huid

Voor de gecombineerde huid bestaan er maskers die rubber of was bevatten. Dit zijn gelachtige vloeistoffen die met een spatel of met een dikke kwast op het gezicht worden uitgestreken. En dan vormt het als het ware een tweede soepele huidlaag. Deze laag moet niet worden afgespoeld, maar afgepeld. Dit soort maskers hebben niet zo’n sterk reinigende werking als kleimaskers.

Soms bevatten deze maskers ook een lid astringerend middel om vet te verwijderen. Maar niet zoveel dat het droge gedeelte van de gecombineerde huid erdoor geïrriteerd raakt.

Ze kunnen 1 keer per week gebruikt worden vooral op het vette gedeelte van je huid. Op het droge gedeelte is 1 keer in de 10 dagen aan te raden.

Gezichtsmasker voor de normale huid

Een normale huid kun je het beste behandelen met een zachte crème, gel of peel off masker. Deze maskers worden helemaal niet droog. Ze kunnen met een tissue worden afgenomen of even snel met water worden afgespoeld. Ze reinigen de huid voldoende zonder een trekkerig effect.

Ze bevatten ingrediënten zoals honing, tarwekiemen, plantaardige oliën en eieren. Je mag ze 1 a 2 keer per week gebruiken.

Gezichtsmasker voor de zeer droge huid

Mensen met een erg droge huid kunnen het beste een crème masker gebruiken. De crèmelaag wordt na tien tot vijftien minuten weer afgenomen met vochtige watten of tissues.

Er zijn ook maskers die je na vijftien minuten kunt inmasseren en dus niet hoeft af te halen. Je mag ze 1 tot 2 keer per week gebruiken.