Gezichtsmaskers

0
2810
volwassen worden

Om de huidcirculatie te stimuleren en voorzichtig dode cellen te verwijderen, kun je een gezichtsmasker proberen als onderdeel van je huidverzorging. In principe breng je een masker op het gezicht aan, laat je het tien minuten drogen en pel of spoel je het daarna weg.

Type masker

Het type masker dat je nodig hebt, hangt af van je huidtype.

Vette huid

Dermatologen adviseren dat mensen met een vette huid een masker van klei of modder gebruiken. Die verwijderen de talg uit de huid en maken de porien open. Een vette huid kan ook baat hebben bij een masker dat een samentrekkend middel bevat dat vergrote porien zal doen krimpen.

Droge huid

Gebruik voor een droge huid een vocht inbrengend, cremeachtig masker dat de huid soepel houdt. Maskers hebben als extra voordeel de ontspannende factor.

Een masker dwingt je om even pauze te nemen, de spanning te verlichten en de stresshormonen te verdrijven die je huid kunnen beschadigen. Volg de richtlijnen op het product om het beste resultaat te verkrijgen.

Laat in het algemeen een masker niet langer dan tien minuten zitten en verwijder het zachtjes en voorzichtig. Anders kan er irritatie optreden, die je huid meer kwaad dan goed doet.

Onthoud dat een masker geen wonderen verricht bij acne en rimpels, omdat de effecten maar tijdelijk zijn.