Kraaienpootjes verminderen

0
2395

Kraaienpootjes of lachrimpeltjes ontstaan door de mimiek in je gezicht. Hierdoor wordt de huid keer op keer op dezelfde plaats dubbelgevouwen. Hoe meer mimiek gebruikt wordt, bijvoorbeeld door te lachen, des te meer rimpeltjes er ontstaan en des te dieper deze lijntjes op den duur worden.

Kraaienpootjes of lachrimpeltjes ontstaan door de mimiek in je gezicht. Hierdoor wordt de huid keer op keer op dezelfde plaats dubbelgevouwen. Hoe meer mimiek gebruikt wordt, bijvoorbeeld door te lachen, des te meer rimpeltjes er ontstaan en des te dieper deze lijntjes op den duur worden.

Bij het ouder worden van de huid verliest je huid soepelheid. Ook wordt deze minder elastisch, waardoor rimpeltjes en lijntjes niet meer wegtrekken maar blijvend zichtbaar zullen zijn. Sommige dermatologen beweren dat kraaienpootjes de eerste rimpeltjes zijn die bij vrouwen verschijnen. Vaak is dit ook zo, maar kraaienpootjes hoeven niet per definitie een teken van ouderdom zijn. Ze kunnen ook ontstaan als je een druk leven leidt of je huid niet goed verzorgd.

Kwetsbare huid

Daarbij is de huid rondom je ogen is erg gevoelig en is veel kwetsbaarder dan de rest van je gezichtshuid. Dat komt omdat de huid hier een lagere bloeddoorstroming en een zwakkere celstofwisseling heeft. Daarom moet je er voorzichtig mee omgaan. Het gebruik van een oogcrème is dus aan te raden. Dit versterkt het collageen- en elastineweefsel en dat zorgt weer voor een verstevigend effect.

Het beste kun je de oogcrème aanbrengen met een licht kloppende beweging. Ga van je binnenooghoek naar buitenooghoek. Breng de crème nooit precies onder je wimperrand aan. De crème kan dan in je ogen terecht komen en gaan irriteren. Zorg ervoor dat je de crème op het botje onder je ogen smeert. Hier heb je geen irritatie en werkt de crème het beste.

Stoppen met roken

Voor roker geldt, hoe eerder je stopt met roken, hoe later de kraaienpootjes naast je ogen zullen verschijnen. Het is namelijk aangetoond dat rokers een grotere kans hebben om kraaienpootjes te ontwikkelen dan niet-rokers. De rook die je uitademt kan irritatie veroorzaken aan je ogen, met name de gevoelige huid rondom je ogen. Ook is een ongezonde huid minder goed in staat om collageen aan te maken.

Vermoeide ogen

Probeer niet in je ogen te wrijven als je vermoeide ogen hebt. Deze wrijvingen kunnen gemakkelijk rimpeltjes veroorzaken. Als je veel tijd achter de computer doorbrengt, is het aan te raden om je ogen regelmatig even wat rust te gunnen, zodat je niet gaat turen. Ook als de zon schijnt, zijn veel mensen geneigd om met hun ogen te knijpen. Voorkom dit door een zonnebril te dragen wanneer de zon fel schijnt.

Hydrateren

Hydratatie is erg belangrijk voor je huid. Drink genoeg water en eet veel groente en fruit. Als je lichaam gezond is, heeft dit een positieve uitwerking op je huid.

Make-up

Wees voorzichtig met het verwijderen van oogmake-up. Veel vrouwen zijn geneigd om hard te wrijven om hun mascara weg te halen. Beter kun je voorzichtig een wattenschijfje met make-upremover een paar seconden op je wimperrand leggen, zodat het alvast in kunt trekken. Hierdoor wordt het verwijderen van je mascara een stuk eenvoudiger.