littekens van acne verwijderen

5
54839

Littekens van acné is een veelvoorkomend verschijnsel. Zeker bij een langdurige acné of bij een intensieve behandeling bestaat de mogelijkheid dat er littekens op de huid achter blijven.

Helaas zijn deze littekens niet altijd even gemakkelijk te behandelen. Producten als PCLE creme (verkrijgbaar bij drogist) helpen soms bij kleine littekens, echter bij hele zichtbare littekens kan je je beter laten behandelen door een specialist. Laserbehandelingen zijn al lange tijd populair. Hierbij wordt je opperhuid ‘verdampt’ waardoor er een nieuwe opperhuid ontstaat zonder littekens. Mocht je voor een laserbehandeling kiezen, houdt er dan wel rekening mee dat je huid een aantal weken erg gevoelig is en er rood uitziet.

Een minder ingrijpende methode om littekens te verminderen is de zogenaamde bindweefselmassage. Het is een massagetechniek die gespecialiseerde schoonheidsspecialisten kunnen uitvoeren waardoor het bindweefsel gestimuleerd wordt en er weer nieuwe bloedvaatjes in het liitekenweefsel groeien waardoor deze minder zichtbaar worden. Deze massage moet meerdere malen herhaald worden.

Meer informatie over het behandelen van acné vind je hier.

5 REACTIES

  1. bij de Velthuis Kliniek kun je je o.a. laten laseren.Ook deze nieuwste rejuvenation laser geeft een minder ingrijpende herstelperiode dan de eerdere CO2-laser. Ook kunnen ze de diepere putjes d.m.v. een kleine huidtransplant verwijderen. Wellicht interesantte info.

  2. Ik was vroeger net een krenten-bol, nu ben ik 52 jaar, ik doe eens om de zoveel tijd salicylzuur op mijn gezicht, en daarna lichtjes scrubben,en goed het bindweefsel van het gezicht masseren.
    En wat heel belangrijk is: geef je hoofdhuid ook eens een massage, en een scrub.
    Groetjes Luca