Reinigen van de huid van het gezicht

2
4180

Reinigen is een belangrijke stap naar een goede huidverzorging. Je moet hierbij goed letten op je huidtype en de eisen die je huid stelt. Goede reinigingsmiddelen zijn essentieel om tot een goede reiniging en gezonde glans van de huid te komen.

Het beste moment om te starten met het reinigen van uw huis is in de ochtend. Een goed reinigingsproduct verwijderd stof en talg.

Crèmes

Er zijn veel goede crèmes op de markt die geschikt zijn voor specifieke huidtypen. Let hier goed op bij de keuze van een crème. Deze crèmes bevatten voedende en hydraterende bestanddelen en laten een beschermd laagje achter op je huid. Een tonic is een perfecte aanvulling om een reinigingscrème.

Schuimende reinigingsmiddelen

Schuimende reinigingsmiddelen geven een fris gevoel doordat je water op je gezicht doet. Deze middelen (zonder zeep) worden met veel water nagespoeld. Ze bevatten zeer milde tensiden die de zuurgraad van de huid niet aantasten en ontharders die kalk vangen, wat voorkomt dat de huid trekkerig aanvoelt. Schuimende reinigingsmiddelen voor de gecombineerde of gemengde huid en de droge huid.

Reinigingsmelk

Bij een gevoelige en droge huid is een reinigingsmelk een goede keuze. Kies voor een reinigingsmelk die niet afgespoeld hoeft te worden. De melk neemt de onzuiverheden op en laat tegelijkertijd een aangenaam en vochtregulerend laagje achter.

Tips

Warm een reinigingscrème op in de palm van je hand. Breng hem op je gezicht aan en masseer hem dan in met zachte, draaiende bewegingen. Gebruik daarna je handpalmen als zuignappen om de onzuiverheden los te maken. Veeg je gezicht af met een papieren zakdoekje.

Als je kiest voor een reinigingslotion, doordrenk dan wattenstaafjes en veeg er je gezicht mee af.

Mocht je een zeer droge huid hebben, dan is het niet verstandig je huid ’s ochtends grondig te reinigen, het gevaar is anders dat het talglaagje van de nacht wordt aangetast.

Lees ook:
Fruit op je huid
Hierdoor wordt je huid te snel oud

2 REACTIES