Rimpels in je gezicht voorkomen of verwijderen

4
31279

De meeste vrouwen (en overigens ook mannen) krijgen op vroege of late leeftijd te maken met rimpels. Veel cosmeticamerken hebben zich gestort op het tegengaan van rimpels.

De meeste vrouwen (en overigens ook mannen) krijgen op vroege of late leeftijd te maken met rimpels. Veel cosmeticamerken hebben zich gestort op het tegengaan van rimpels.

De belangrijkste methode om rimpels aan te pakken zijn gebaseerd op het inbrengen van vocht, het produceren van collageen, het tegengaan van vrije radicalen en het stimuleren van de huid zichzelf te vernieuwen. Helaas is het perfecte middel nog niet uitgevonden.

Een aantal tips die we je mee willen geven:

 • Probeer veel producten uit om te kijken wat voor jou werkt (vraag om monsters bij de drogist)
 • Gebruik dagelijks een goede dag- en nachtcreme
 • Eet gezonde voeding die vitamine A, C en E bevat
 • Drink voldoende water
 • Vermijd de zon! Zonnestraling heeft een grote impact om de veroudering van de huid
 • Verwijder make up voor het slapen gaan
 • Stop met roken

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid van plastische chirurgie. Denk aan een botoxbehandeling waar het middel met een fijne naald wordt ingespoten. Het verlamt de kleine spieren die deze rimpels veroorzaken en blijft gedurende drie tot vier maanden werkzaam. Naarmate het vaker wordt toegepast blijft het effect langer aanhouden, vooral omdat de spiertjes (die al die tijd niet gebruikt worden) steeds slapper en dunner worden. Ook zonder Botox hebben deze ‘ongetrainde’ spieren dan moeite om rimpels in de huid te trekken. Andere opties zijn de CO2 lasertherapie, Coolfrax therapie en facelift.

Lees ook:
Botox
Een facelift
Kraaienpootjes verminderen

4 REACTIES

 1. Sperma houdt de huid jong, zacht en voorkomt rimpels

  De nieuwste trend in beautyland is het gebruik van menselijk sperma om de huid jong te houden. Sperma blijkt de huid jong, zacht en stralend te houden.

  Beautyexperts beweren dat spermine, een krachtig antioxidant en een bestanddeel van sperma, de huid zacht en soepel houdt en strakker wordt. Hierdoor worden rimpels bestreden en gaat je huid terug stralen. Het Noorse bedrijf ‘Bioforskning’ maakt dit bestanddeel na in laboratoria en verkoopt het als ingrediënt voor crèmes en gezichtsbehandelingen aan beautyproducten.

  Wie het zelf eens wil uittesten kan voorlopig enkel terecht in het Townhouse Spa in New York. Daar krijg je voor 180 euro een kwakje sperma op je gezicht en wordt je huid verder behandeld met ultrasone golven en infrarood licht.

  Momenteel kun je al in exclusieve wellnesscentra als het Townhouse Spa in New York voor ongeveer 180 euro een gezichtsbehandeling met spermine volgen waarbij de stof werd behandeld met ultrasone golven en infrarood licht. Of je echt jonger gaat lijken door simpelweg dagelijks sperma te smeren, werd nog niet onderzocht.

 2. Rimpels rondom die buitenkant van ogen lijken te vormen overnacht tijdens slaap. Deze soort rimpels zijn min of meer verticaal van vorm en blijken te ontstaan door drukte tussen gezicht en kussen.

  Om deze probleem te voorkomen, zoeken hoofd zorgvuldig te plaatsen op kussen en kussen te regelen zodat het niet op die bepaalde plekjes sterk kontact maakt.

 3. lijntjes en rimpels kunnen voorkomen worden door de huid te activeren doorbloeding en bindweefsel massage en natuurlijk fruitzuur peelings laat dit wel door een huidcoach doen het zijn pittige behandelingen en de behandelaar moet goed weten waar hij/zij mee bezig is