Verzorging van hals en decolleté

0
2763

De huid van de hals en het decolleté krijgt vaak nauwelijks aandacht. Ons gezicht wordt verzorgd door crèmes, wordt gescrubt en krijgt zo nu en dan een masker. Maar onze hals slaan we vaak over. En dat is jammer, want ook deze huid is zeer vatbaar voor veroudering.

Reinigen

De huid van je hals en decolleté is erg kwetsbaar omdat deze dunner en gevoeliger is. Het beste kun je daarom deze huid hetzelfde verzorgen als de huid van je gezicht. Ook kun je hier dezelfde middelen voor gebruiken. Eindig altijd met een plens koud of lauw water. Dit houdt de houd mooi stevig.

Scrubben

Gebruik ongeveer één keer per week een scrub of een peeling, zodat je huid ontdaan wordt van dode huidcellen. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en laat je huid weer stralen. Net als bij je gezicht is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Wrijf je korrels dus zachtjes over je huid.

Verzorgen

Voor de verzorging van je hals en decolleté kun je speciale crèmes gebruiken, maar je kunt ook gewoon een gezichtscrème gebruiken. Masseer de crème lekker in na een bad of douche. Je hals en decolleté zullen je dankbaar zijn.