Winterstappenplan voor droge huid

0
2005

In de herfst en winter heeft je droge huid te maken met veel winterse vijanden: regen, vorst en gure wind. Ze zorgen ervoor dat je huid gaat schilferen en bleek wordt. Maar één van de meeste voorkomende irritatie is het strak aan voelen van de huid.

Extra verzorging met rijke crèmes en lotions is vooral in de winter daarom geen overbodige luxe. In onderstaande vijf stappen zorg je ervoor dat je huid niet ten prooi valt aan die vijanden en maak je de huid klaar voor de winter.

Stap 1: bepaal je huidtype
De eerste stap voor een optimale huidverzorging is het bepalen van je huidtype. Regelmatig last van een slechte huid? Dan kan dat komen doordat je de verkeerde producten gebruikt. Wanneer je weet of je een droge, vette of gecombineerde huid hebt, kun je de huidverzorgingsproducten beter afstemmen op jouw huidtype. Doe hier de test.

Stap 2: scrub je huid regelmatig
Met scrubben ontdoe je de huid van dode huidcellen uit de bovenste huidlaag en maak je een einde aan verstopte huidcellen. Let wel goed op dat je dit niet vaker dan één keer per week doet. Vooral met een droge huid. Wanneer je de huid vaker gescrubd doorbreek je de bescherming van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen makkelijker in je huid binnendringen.

Stap 3: verwen je huid met een masker
Bleke gezichten komen elk winterseizoen weer terug. Om deze vale teint weer wat energie te geven is een masker een aanrader. Zorg ervoor dat je een masker gebruikt met een hoge vochtconcentratie. Tip: neem ook eens per dag de tijd voor een gezichtsmassage. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen.

Stap 4: bepaal je gezichtscrème
De juiste gezichtscrème is totaal afhankelijk van jouw huidtype. Heb je van nature een vette huid dan is het verstandig om een niet te rijke crème te gebruiken. Je huid maakt van zichzelf al veel vet aan, wat zal betekenen dat je huid een te veel aan vet en vocht krijgt. Resultaat: je poriën verstoppen en pukkeltjes komen te voorschijn. Kijk dus goed op de verpakking van de crème voor welk huidtype het geschikt is. Tegen een droge huid is een crème op basis van een water/olie emulsie raadzaam.

Stap 5: Vergeet de lippen niet
Smeer je lippen meerdere keren per dag in met een verzorgende lippenbalsem. Dit om droge en gesprongen lippen te voorkomen.

Combineer de stappen met onderstaande tips en zeg je droge huid vaarwel:
-Vervang douche- of badschuim voor olie.
-Drink voldoende water per dag.
-Vermijd producten met alcohol.
-Probeer zo ver mogelijk van de verwarming af te gaan zitten.
-Zorg voor voldoende slaap.

Lees ook:
Sauna en droge huid
Droge huid bij kleuters