Tips voor het aanbrengen van blusher

0
1609

Rouge of blusher bestaat uit talkpoeder dat met een rode kleurstof is vermengd. Het woord rouge stamt oorspronkelijk uit het Frans, waar rouge rood betekent. Het wordt verkocht in vele verschillende tinten, van bruinachtig tot fel rood.

Rouge of blusher bestaat uit talkpoeder dat met een rode kleurstof is vermengd. Het woord rouge stamt oorspronkelijk uit het Frans, waar rouge rood betekent. Het wordt verkocht in vele verschillende tinten, van bruinachtig tot fel rood.

Blusher maakt het mogelijk om je gezichtsvorm te accentueren of juist iets te corrigeren. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten welke blusher voor jou geschikt is én hoe je dit het beste aan kunt brengen. Vaak is het een kwestie van gewoon even proberen wat bij jou het mooiste staat. En net als bij vele andere dingen geldt bij blusher ook: less is more.

Kies je blusher

Kies de juiste blusher voor jouw huidtint. Voor een lichte huid zijn rose en abrikoos kleuren goed geschikt. Bij een donkere huid staat oranje en bessenrood erg mooi. Maar niet alleen de juiste kleur is van belang, een goede borstel om de blusher mooi op te kunnen brengen is minstens zo belangrijk. Het borsteltje dat bij de blusher geleverd wordt is vaak veel te klein en te stijf. Hierdoor krijg je een vlekkerig resultaat. Het beste kun je een zacht blusher borsteltje gebruiken van middelgroot formaat.

Aanbrengen

Voor een goede basis kun je eerst een beetje poeder op doen. Daarna breng je met een licht strijkende beweging de blusher aan op je wangen. Werk van je jukbeenderen en wangen naar boven, richting je oor. Bouw de kleur gelijkmatig op totdat je precies de juiste tint hebt. Als je te veel blusher hebt opgebracht kun je het zachter maken door met een wattenschijfje of tissue zachtjes over je huid te gaan.

Over het algemeen is het mooi als je de blusher aanbrengt op de appeltjes van je wangen. Dit is het vlezigste gedeelte dat een beetje uitsteekt als je lacht. Maar vaak is het ook gewoon een kwestie van uitproberen welke plek voor jou het beste werkt. Dit is namelijk sterk afhankelijk van je gezichtsvorm. Wel kun je een aantal algemene tips in je achterhoofd houden:

– Breng make-up altijd aan op een schone huid.

– Zorg voor goed licht.

– Breng de blusher nooit aan boven je jukbeenderen. Hierdoor zullen je ogen opgeblazen lijken.

– Pas op met rode of diepe kleuren. Zeker bij daglicht zul je er dan al snel te opgemaakt uitzien.

– Was je borsteltje regelmatig om deze zuiver en in goede vorm te houden.