Zonnebrandcreme voor kinderen om verbranding te voorkomen

2
1671

Kinderen zijn doordat hun huid gevoeliger en dunner is extra vatbaar voor verbranding van de zon. Er zijn veel manieren om je kind hiertegen te beschermen.

Kinderen zijn gevoeligen voor uv stralen van de zon dan volwassenen waardoor ze gemakkelijker verbranding oplopen. Het is zelfs zo dat 50 tot 80% van de schade veroorzaakt door UV stralen opgelopen wordt tijdens je jeugd. Veel gevallen van huidkanker blijken op een plek te ontstaan waar mensen op jonge leeftijd zijn verbrand.

Wanneer kinderen buiten spelen worden ze blootgesteld aan UV stralen. Deze zijn het hele jaar door aanwezig. Verder is bij de meeste kinderen de blootstelling aan de zon onregelmatig. Omdat de huid hier niet op voorbereid is (de huid van een kind is dunner en gevoeliger) zijn de gevolgen hiervan heftig. Ook zijn huidcellen tijdens de jeugd het meest kwetsbaar en hebben daarom de hoogste bescherming nodig.

Het is daarom essentieel om je kind goed te beschermen tegen de zon. Dit kan op vele manieren. Een belangrijke stap is het goed insmeren van je kind met zonnebrandcreme met de hoogste beschermingsfactor SPF 50/50+. Aangezien kinderen in de zomer vaak baden, transpireren en zich afdrogen met een handdoek is het verstandig een waterresistente creme te gebruiken. Deze dient om de twee uur en ook na het baden opnieuw aangebracht te worden.

Tien tips om uw kind goed te beschermen tegen de zon:

  1. Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de zon.
  2. Ontwijk de zon tussen 11.00 en 15.00.
  3. Bescherm kinderen door ze een t-shirt, hoed en zonnebril te laten dragen
  4. Gebruik zonbescherming die past bij je kind: resistent tegen water en zand en met een hoog tolerantieniveau
  5. Breng de zonbescherming vlak voor je kind de zon in gaat aan.
  6. Breng de zonbescherming om de twee uur aan en altijd na het baden
  7. Breng een dikke laag zonbescherming aan
  8. Schenk aandacht aan gevoelige plekken als schouders, neus, oren en achterkant van de hals.
  9. Bescherm je kind tegen alle gevaren van de zon, ongeacht wat ze aan het doen zijn
  10. Zorg dat je kind regelmatig drinkt, de zon droogt namelijk je lichaam uit.

2 REACTIES