Tips voor de aanschaf van een elektrische tandenborstel voor kleuters

1
30952

(Elektrische) tandenborstel voor kleuters. Waar moet je op letten bij de aankoop en is een elektrische tandenborstel beter voor mijn kind?

Waar moet je op letten als je een een tandenborstel voor je kleuter koopt?

Het is belangrijk dat de kop van de tandenborstel klein genoeg is (maximaal 1,5 cm lang en 1 cm breed), zodat je kind met de borstel bij alle tanden en kiezen kan komen. Ook moeten de borstelharen zacht zijn en een rond uiteinde hebben, om te voorkomen dat het tandvlees beschadigt.

Bij voorkeur zijn de borstelhaartjes tussen de 10 en 12 mm lang en bewegen ze allemaal tegelijk mee. Let er verder op dat de tandenborstel gemakkelijk schoon te maken is. Als de borstelharen te dicht op elkaar staan, kunnen er tandpasta en voedselresten tussen blijven zitten. Je kunt daarom beter een borstel kopen met haren die wat meer uit elkaar staan.

Na drie maanden of wanneer de borstelharen uiteen staan, is de tandenborstel aan vervanging toe.

Is een elektrische tandenborstel beter voor mijn kind?

Wanneer je kind met een gewone tandenborstel zijn tanden goed poetst en de tandarts of mondhygiënist tevreden is, is het medisch gezien niet nodig om een elektrische tandenborstel te kopen. Het voordeel van een elektrische tandenborstel is dat deze automatisch de juiste poetsbewegingen maakt en meer tandplak verwijdert dan een gewone tandenborstel.

Voor zowel de elektrische als de gewone tandenborstel geldt dat je kind minimaal twee minuten moet poetsen, dat hij de borstel niet te snel moet verplaatsen en dat één keer per dag flossen noodzakelijk blijft.

Je kunt het beste met de tandarts of mondhygiënist overleggen, welke tandenborstel het meest geschikt is voor je kind. Overigens zijn er voor kinderen speciale, kleinere en zachtere opzetborstels voor de elektrische tandenborstel te koop.

1 REACTIE