Ontsteking van het tandvlees

1
3318
tandvleesonsteking

Een goed gebit is belangrijk. Gezond tandvlees is hiervoor van cruciaal belang. Door een ophoping van plaque op de tanden en het tandvlees kan gingivitis ontstaan. Dit is een ontsteking van het tandvlees.

Tandvlees

De tanden en kiezen in je mond zijn omhuld door gingiva. Dit is tandvlees. Daarnaast zit er ook bindweefsel, bot en wortelcement. Bacteriƫn die in de mond leven kunnen zich aan het tandoppervlak hechten. Hierdoor ontstaat een plakkerige substantie die voedseldeeltjes vasthoudt. Hierdoor ontstaat plaque.

Ontsteking

De ophoping van plaque veroorzaakt tandvleesontsteking. Dit is te herkennen aan roodheid, zwellingen, bloedingen en infecties. Tandvleesontsteking ontstaat sneller als er sprake is van tandvleesletsel. Dit is het gevolg van te krachtig flossen of poetsen van de tanden. Ook dan dit veroorzaakt worden door bepaalde ziekten.

Tandvleesontsteking is vaak het eerste teken van beenvliesontsteking. Omdat deze aandoening de tanden, zenuwen en wortels aantast, kan deze zonder goede behandeling tot het verlies van tanden leiden. Zorg daarom goed voor je tanden en ga als je tandvleesontsteking vermoedt direct naar de tandarts.

1 REACTIE