Tips voor volle lippen

0
66696

De lippen zijn een van de meest belangrijke onderdelen van het vrouwelijk gezicht. Een vrouw met volle lippen wordt doorgaans aantrekkelijker gevonden dan iemand met dunne, strakke lippen.

De lippen zijn een van de meest belangrijke onderdelen van het vrouwelijk gezicht. Een vrouw met volle lippen wordt doorgaans aantrekkelijker gevonden dan iemand met dunne, strakke lippen. Volle lippen worden namelijk geassocieerd met jeugdigheid. Maar wat als je van nature geen lippen hebt als Angelina Jolie, Scarlett Johansson of Halle Berry? Met onderstaande tips kun je je lippen wat groter laten lijken.

Lipgloss

Met lipgloss en lichte lippenstift krijg je vollere lippen. Hoe lichter de kleur, hoe groter je lippen lijken. Lipgloss weerkaatst het licht, wat de illusie van volheid geeft. Wil je een nog groter effect? Gebruik de gloss of lippenstift dan niet helemaal over je lippen, maar alleen in het midden. Doe een beetje op het midden van je lippen en veeg dit uit. Zo lijken je lippen voller. Donkere lippenstiften en glosses kun je beter vermijden. Vooral matte donkere lippenstiften doen je lippen geen goed.

Scrubben

Scrubben stimuleert de bloedcirculatie. Je kunt je lippen scrubben met een speciale lipscrub, maar je kunt hiervoor ook gewoon je tandenborstel gebruiken. Je lippen worden niet alleen voller, maar ook meteen zachter. Twee vliegen in één klap dus.

Voor de pro

Breng concealer aan over je lippen zodat die de dezelfde kleur hebben als je huid. Omlijn vervolgens je lippen met een lipliner in dezelfde natuurlijke kleur je lippen, maar wijk net een paar millimeter af van de natuurlijke vorm van je lippen. Kleur je lippen dan in met een lippotlood en gebruik je vervolgens een lippenstift of gloss. Voor een optimaal resultaat kun je ook beide gebruiken. Oefen deze methode wel eerst een paar keer voordat je ermee de deur uitgaat. Het ziet er namelijk alleen subtiel en natuurlijk uit als het perfect gedaan is.

Injectables

Vind je dit niet voldoende of ben je op zoek naar een meer permanente oplossing, dan kun je je lippen laten vergroten door ze in te laten spuiten met injectables. Maar pas goed op. Alleen een goede cosmetisch arts kan deze injectable op de juiste manier toedienen. Voor een natuurlijke uitstraling is het erg belangrijk dat arts oog heeft voor de verhoudingen in je gezicht. Op een mond als Daffy Duck zit natuurlijk niemand te wachten. Dus overweeg je deze behandeling, bezoek dan meerdere artsen en klinieken en laat je vooral heel goed voorlichten.