Voeding is sleutel tot meer energie

2
1779

Het geheim om meer energie te krijgen zit ‘m simpelweg in de voeding. Verkeerde voeding is een belangrijke reden van vroegtijdige aftakeling. Het is van belang op de juiste momenten, de juiste voedingsmiddelen te eten. Op het gebied van vitaliteit is er veel discussie over welke combinaties kunnen wel en welke combinaties kunnen niet. Healthylives gaat uit van de volgende succesvolle combinaties voor een hoger energieniveau

De juiste combinaties
Eiwitten (uit vlees, gevogelte, zuivel, bonen en eieren) zorgen voor een verhoogd energieniveau. De combinatie met koolhydraten werkt niet altijd stimulerend. De combinatie eiwitten met groenten is verreweg de beste.

Eet niet teveel: minder eiwitten
Belangrijk is te realiseren dat we over het algemeen teveel eiwitten binnen krijgen en in veel vaak zijn dit ook dierlijke eiwitten. Een goede balans in voeding (niet iedere dag vlees eten) is een belangrijke stap naar een hoger energieniveau.

Neem de tijd en kauw
Een onderdeel van voeding dat vaak onderbelicht blijft is kauwen. Hoe langzamer je eet en hoe meer je kauwt des te meer energie zal je hebben. De reden voor het energieverlies is dat de hap-slik methode een enorme belasting is voor je spijsvertering. Ons advies is dan ook: kauw iedere hap minimaal 25 keer. Het is ook de bedoeling dat je de tijd neemt om goed te eten. Dus niet lopend je eten nuttigen, maar er echt voor gaan zitten. Dit vergt discipline in een gehaaste wereld, maar het resultaat zal je verbazen.

Drink voldoende water en vruchtensappen
Het is belangrijk om het lichaam goed te reinigen. En dit start door na het wakker worden direct twee glazen water te drinken. Drink vervolgens de hele dag door (bij voorkeur niet tijdens en na de maaltijd) tot je ongeveer twee liter, bij voorkeur in de vorm van (bron-)water, vers geperst vruchtensap of groentesap of kruidenthee.Over melk wordt wisselend gedacht. Veel onderzoekers twijfelen aan de voedzaamheid van melk en denken dat melk eerder ongezond dan gezond is. Ons advies is om in ieder geval niet teveel melk te drinken.

2 REACTIES

  1. Erg interessant stuk. Ik ben het er deels mee eens. Het geheim om meer energie te krijgen zit hem namelijk niet alleen in gezonde voeding. Het gaat om het totaalplaatje.
    Gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen, voldoende (ont)spanning, goede sociale contacten, passie en optimisme zorgen er samen voor dat je weer bruist van de energie.
    Je kunt nog zo gezond eten, als je veel stress ervaart dan zuigt dit energie.