Meer energie tijdens het werk

0
1131
energie werken

De maandagochtend begint voor veel mensen met slaperige ogen voor het koffiezetapparaat op het werk. Het is dan ook geen verrassing dat de productiviteit op maandag over het algemeen vrij laag is. Hoe zorg je dat je weer energie krijgt?

Nog belangrijker is echter dat het gebrek aan energie en extra stress op het werk op langere termijn zeer schadelijk kan zijn voor het lichaam. Als jij als doelstelling hebt om de 100 de halen, dan zul je, als dit verhaal je bekend in de oren klinkt, een aantal aanpassingen moeten maken.

Tips

Geen idee hoe je je schema kunt omgooien zodat je meer energie en minder stress hebt op het werk? Met de onderstaande adviezen zul je de maandagochtend als vele malen beter ervaren.

#1: Maak regelmatig een rondje

8 uur lang op een stoel zitten is funest voor de bloedcirculatie. Daarom is het belangrijk om het uur een klein rondje te maken. Zet een bakje koffie of thee of even naar een collega toe voor een vraag. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Daarnaast ontwen je op deze manier je ogen van het beeldscherm zodat deze niet geïrriteerd raken.

#2: Zorg voor genoeg nachtrust

Gemiddeld hebben wij zo’n 8 uur nachtrust per dag nodig. En alhoewel het ideale aantal uren nachtrust per persoon verschilt, is één ding voor iedereen gelijk: niemand presteert optimaal bij een chronisch gebrek aan slaap. Als het je niet lukt om gedurende de nacht genoeg te slapen, overweeg dan een powernap tussendoor, want je hebt voldoende rust nodig.

#3: Probeer iedere dag te sporten

Ook al is het maar een enkele workout van 20 tot 30 minuten. Wanneer het op het werk druk is en je vele overuren draait, komt het vaak voor dat sport wordt opgeofferd. Dit is vaak niet de beste oplossing omdat je simpelweg scherper en effectiever bent op het werk wanneer je lichaam in een goede conditie is.

#4: Houd een vast ritme aan

De mens is een gewoontedier. Dit is echter niet toeval. Het lichaam stelt zich in op bepaalde gewoonten en rituelen. Daarom is het behulpzaam om op bepaalde vaste tijden te eten, een pauze te nemen en te genieten van een kopje thee.

#5: Meet tijdens het zitten de juiste houding aan

Er zijn maar weinig zaken slechter voor het lichaam dan de hele dag zitten in een slechte houding. Daarom investeren veel bedrijven in een ergonomische werkplek met een goede bureaustoel. Mocht je vanuit thuis werken, zorg er dan voor dat je werkplek in orde is!