Auberginecurry

Dit recept heeft een Aziatische afkomst en bevat een overvloed aan smaken. Aubergine, koriander, tomaat, lente-ui en meer heerlijke verse ingrediënten. Je kan het serveren met rijst en gebakken vis maar het smaakt ook fantastisch op een stokbroodje. Met 190 kcal is dit een slank bijgerecht.

Ingrediënten 900 gram aubergines

400 gram tomatenblokjes uit blik

115 gram champignons, gesneden

1 bosje lentjeuitjes, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1 chilipeper

1 el olie

1 tl korianderzaad

1 tl gemalen komijn

0.5 tl geelwortel

1 el verse koriander, fijngehakt.

1 tl zout

0,5 tl zwart mosterdzaad

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik gaatjes in de aubergines en doe ze in aluminiumfolie een uur in de oven tot ze zacht zijn.

Laat de aubergines afkoelen.

Verhit de olie in een wok en roerbak de mosterdzaadjes tot ze springen.

Voeg de lenteuitjes, champpignons, knoflook en chilipeper toe en roerbak dit 5 minuten. Voeg de komijn, de geelwortel en zout toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de tomaten toe en laat het 5 minuten pruttelen. Lepel de aubergines uit, snijd het fijn en voeg het bij het tomatenmengsel. Voeg tot slot de verse koriander erbij.

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie