Chinese omelet

0
1099
blog dummy

Chinese groenten worden op een fantastische manier gecombineerd met kip of kalkoen. Voeg 1 theelepel sojasaus toe aan het gehakt en meng dit met de hand goed door elkaar. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem van circa 26 cm doorsnede…

Chinese groenten worden op een fantastische manier gecombineerd met kip of kalkoen.

Keuken: Aziatisch
Moment: Lunchgerecht
Gerecht: Ei
Aantal personen: Geschikt voor 4 personen
Energiewaarde: 289 kcal per persoon

Ingrediënten
100 gram kalkoengehakt

2 theelepels sojasaus

2 eetlepels zonnebloemolie

200 gram chinese kool

100 gram tauge

30 gram diepvrieserwten, ontdooid met kokend water en uitgelekt

125 gram gerookte kalkoen of kip in plakjes

100 gram waterkastanjes uit blik; in plakjes of in vieren gesneden

2 lente uitjes; in dunne ringetjes

2 eetlepels fijngehakte verse koriander

6 eieren

2 teentjes knoflook; fijngesnipperd

2 theelepels verse gemberwortel; fijngesnipperd

2 eetlepels droge sherry

Saus
1/2 theelepel sesamolie

1 1/2 eetlepel chinese donkere sojasaus

1 eetlepel balsamicoazijn

wat druppels chinese chilisaus

Om te garneren
Aantal verse korianderblaadjes

Bereidingswijze
Voeg 1 theelepel sojasaus toe aan het gehakt en meng dit met de hand goed door elkaar.
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem van circa 26cm doorsnede.
Voeg het gehakt toe en bak dit in 3-5 minuten rul.
Voeg de chinese kool, tauge, erwten, gerookte kalkoen of kip, waterkastanjes, bosui en koriander toe en roerbak dit 2-3 minuten.

Klop de eieren los met knoflook sherry en de resterende 1 tl. sojasaus. Schenk dit gelijkmatig over het gehaktmengsel.
Bak dit voorzichtig roerend, met een pollepel.
Zorg er daarbij voor dat het eimengsel goed over de pan verdeeld blijft, totdat de omelett aan de onderkant gestold is.
Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur ook de bovenkant stollen.

Meng ondertussen sesamolie, sojasaus, balsamicoazijn en chilisaus tot een gladde saus.
Snijd de omelet in punten,sprenkel de saus erover en garneer met koriander; serveer warm.

Per portie:
kcal 289
eiwit 24 g
vet 17 g waarvan 3 g verzadigd
koolhydraten 8 g waarvan 1 g suikers
voedingsvezels 4 g

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.