Was de sinaasappels onder heet water, snijd een dunne reep uit de schil en snijd deze in stukjes. Pers de sinaasappels uit. Snijd het vanillestokje open. Breng het vanillestokje, sinaasappelsap en de poedersuiker aan de kook. Laat dit even door koken. Haal het vanillestokje eruit. Schraap de zaadjes eruit…
Keuken: Overig Zuid-Europees
Moment: Diner, nagerecht
Gerecht: Dessert en fruit
Aantal personen: Geschikt voor 4 personen
Energiewaarde: 80 kcal per persoon
Ingrediënten
2 sinaasappels
1 vanillestokje
2 el poedersuiker
6 kiwi’s
Bereidingswijze
1. Was de sinaasappels onder heet water, snijd een dunne reep uit de schil en snijd deze in stukjes. Pers de sinaasappels uit. Snijd het vanillestokje open.
2. Breng het vanillestokje, sinaasappelsap en de poedersuiker aan de kook. Laat dit even door koken.
3. Haal het vanillestokje eruit. Schraap de zaadjes eruit en roer deze weer door het sinaasappelsap. Laat het geheel afkoelen.
4. Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in vieren. Verdeel ze over vier borden en giet de saus erover.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.