Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de knoflook. Snijd de ui in partjes. Snijd de paprika, courgette en aubergine in grove stukken. Meng de groentes en de knoflook door elkaar en leg dit in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met zout, peper en rozemarijn en druppel er de olijfolie en citroensap overheen…
Keuken: Frans
Moment: Diner, bijgerecht
Gerecht: Aardappel
Aantal personen: Geschikt voor 4 personen
Energiewaarde: 225 kcal per persoon
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
1 rode ui
1 gele paprika
1 kleine courgette
1 smalle aubergine
8 el olijfolie
2 el citroensap
4 takjes tijm
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de knoflook. Snijd de ui in partjes. Snijd de paprika, courgette en aubergine in grove stukken.
2. Meng de groentes en de knoflook door elkaar en leg dit in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met zout, peper en rozemarijn en druppel er de olijfolie en citroensap overheen.
3. Bak de groentemix in ongeveer 45 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Hussel het geheel regelmatig om.
Lekker met gegrilde kip en aardappelen.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.