Rijstsalade Nicoise

0
848
blog dummy

Kook (of stoom in een stoompan, dat doe ikzelf altijd) de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en doe in de grote kom. Kook de 2 eieren hard in ca. 10 minuten. Doe het zakje ijsbergsla in de kom. Giet het blik tonijn af, maak de grote brokken een beetje klein en doe in de kom…

Keuken: Frans
Moment: Diner, hoofdgerecht
Gerecht: Salade
Aantal personen: Geschikt voor 4 personen
Energiewaarde: 388 kcal per persoon

Ingrediënten

1 blikje mais

1 bakje koriander

1 zakje (AH) ijsbergsla met tuinkruiden

200 gram gekookte zilvervliesrijst

1 groot blik gebroken sperzieboontjes

2 eieren

1 grote citroen

olijfolie

1 zakje pijnboompitjes

2 tomaten

1 groot blik tonijn op water

1 grote ui

1 snufje (bij voorkeur met laag natriumgehalte) zout

Bereidingswijze

1) Kook (of stoom in een stoompan, dat doe ikzelf altijd) de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en doe in de grote kom.
2) Kook de 2 eieren hard in ca. 10 minuten
3) Doe het zakje ijsbergsla in de kom
4) Giet het blik tonijn af, maak de grote brokken een beetje klein en doe in de kom
5) Giet het blik sperzieboontjes af en doe in de kom
6) Giet het blikje mais af en doe in de kom
7) Snij de 2 tomaten in stukjes en doe in de kom
8) Snij de grote ui heel fijn en doe in de kom
9) Pers de citroen uit en doe het sap in een kommmetje
10) Snij of knip een grote pluk koriander en voeg toe aan het kommetje met citroensap
11) Voeg een flinke scheut olijfolie toe en een snuf (low sodium) zout
12) Snij de hardgekookte eieren in kleine stukjes en voeg toe aan de rijstsalade
13) Rooster de pijnboompitjes licht in een koekenpan zonder vet en voeg toe aan de rijstsalade
14) Giet het citroensap met koriander en zout over de rijstsalade
15) De salade goed mengen en even laten staan, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.