Pel de Scampi’s en bewaar de schalen. Doe de helft van de olijfolie in een steelpannetje. Snijd de ui in grove stukken en pers de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de schalen van de scampi’s toe en laat deze mooi rood kleuren (af en toe roeren)…
Keuken: Frans
Moment: Diner, hoofdgerecht
Gerecht: Visgerechten
Aantal personen: Geschikt voor 2 personen
Energiewaarde: 375 kcal per persoon
Ingrediënten
2 stuk ui (rauw)
120 gram Tagliatelli
300 gram scampi’s (gepeld)
400 gram Spinazie, gehakt (IGLO)
1 theelepel sambal oelek (Conimex)
50 ml room, culinair light (Campina)
50 gram Pasta saus Basilicum van Bertolli
16 ml olijfolie, Traditional (AH)
2 teen knoflook
1 stuk bouillonblokje vis (AH)
Bereidingswijze
1. Pel de Scampi’s en bewaar de schalen.
2. Doe de helft van de olijfolie in een steelpannetje
3. Snijd de ui in grove stukken en pers de knoflook.
4. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie
5. Voeg de schalen van de scampi’s toe en laat deze mooi rood kleuren (af en toe roeren)
6. Doe nu de sambal, de pasta saus, het bouillon blokje en 500ml water erbij
7. Laat dit inkoken tot ongeveer 50ml.
8. Kook ondertussen de Tagliatelli en verwarm de spinazie.
9. Laat de andere helft van de olijfolie heet worden en bak hierin de scampi’s.
10. Doe de Tagliatelli en de spinazie bij de scampi’s en hussel dit door elkaar OF Serveer het op bord als eerst de Tagliatelli met in het midden de spinazie en bovenop de scampi’s.
11. Giet de pan met het ingekookte prutje door een zeef in de pan, waar de garnalen in gebakken zijn.
12. Voeg de room toe en laat even goed mengen en verwarmen.
13. Serveer de saus nu over de rest.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.
Wil je nog meer lekkere en slanke recepten? Klik dan hier