Dit zomerse gerecht is heerlijk slank vanwege de marinade waarvoor geen olie gebruikt wordt. Hoe langer je hem marineert hoe malser en lekkerder de smaak wordt. Dit gerecht bevat 340 kcal per persoon en is heerlijk met zilvervliesrijst en gewokte sugar schnaps.
Ingrediënten voor 2 personen
2 kipfilets
1 citroen
6 à 8 groene olijven zonder pit
3 a 4 tenen knoflook
1 rode peper
150 gram ongekookte rijst
400 gram sugarschnaps
paar takjes verse tijm
peper en zout
Bereidingswijze
Boen voor de marinade de citroen goed schoon, rasp de schil en pers hem daarna uit.
Voeg daar fijngesneden knoflook, fijngehakte olijven en peper (zonder pitjes), afgeritste tijmblaadjes en peper en zout aan toe.
Maak een paar oppervlakkige sneden in de kipfilets, zo kunnen de smaken beter intrekken.
Smeer ze aan beide kanten in met de marinade en leg ze in een ovenschaal, giet er het sap overheen.
Laat de kip een tijdje marineren. Zet de schaal zo’n 40 min. in een oven van 200 graden.
Kook als de kip bijna klaar is de zilvervliesrijst
Wok de sugarschaps in ongeveer 6 à 10 minuten gaar.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.