Vegarecept: Geroosterde paprikasoep met muntyoghurt

1
1287
blog dummy

Nu de dagen weer wat langer worden en het warmer wordt buiten, hebben we behoefte aan wat frissere maaltijden. Deze soep past daar perfect bij. Een heerlijke tomaten/paprika soep met de frisse tint van muntyoghurt. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten…

Nu de dagen weer wat langer worden en het warmer wordt buiten, hebben we behoefte aan wat frissere maaltijden.

Deze soep past daar perfect bij. Een heerlijke tomaten/paprika soep met de frisse tint van muntyoghurt.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 rode paprika’s
– 2 grote tomaten
– 800 milliliter groentebouillon
– 1/2 eetlepel komijn
– 1 deciliter (magere) Griekse yoghurt
– blaadjes munt
– olijfolie

Bereidingstijd:
20 tot 30 minuten

Bereidingswijze:
– Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
– Halveerde tomaten en leg de paprika en de tomaat op een bakplaat.
– Bestrijk de groenten licht met olijfolie en voeg peper en zout toe.
– Rooster de paprika en tomaat ongeveer een kwartier in een heteluchtoven op 200 ºC.
– Pureer de geroosterde groenten in een blender.
– Zeef de massa en voeg hieraan de komijn en de groentebouillon toe.
– Meng de soep en breng deze net niet aan de kook.
– Hak de muntblaadjes zeer fijn en vermeng deze met de Griekse yoghurt.
– Serveren: Doe een eetlepel muntyoghurt in een soepkom en giet daar overheen de paprikasoep. Garneer de soep eventueel met een sprietje bieslook.

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.
Wil je nog meer lekkere en slanke recepten? Klik dan hier

1 REACTIE