Vegetarische lasagne

0
1186
blog dummy

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaatjes, courgette en champignons in stukjes. Ontdooi de spinazie in een pannetje. Meng de pesto door de ontdooide spinazie. Kook de lasagnebladen even kort zodat ze zacht zijn…


Vegetarische lasagne met veel groente

Voor 4 personen
303 kcal per persoon

Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
16 zongedroogde tomaatjes
200 gram courgette
1 bakje champignons
300 gram diepvriesspinazie
2 el groene pesto
1 el olijfolie
13 vellen lasagnebladen
50 gram oude 30+ kaas, geraspt
Peper en zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaatjes, courgette en champignons in stukjes. Ontdooi de spinazie in een pannetje. Meng de pesto door de ontdooide spinazie. Kook de lasagnebladen even kort zodat ze zacht zijn.
3. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de courgette en champignons toe en bak deze kort mee. Draai het vuur uit en roer de zongedroogde tomaatjes en de pestospinazie door het groentemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
4. Bouw nu de lasagne op. Begin met een laagje van het groentemengsel, daar bovenop een laag je lasagnebladen, dan weer groente, dan weer lasagnebladen etc. Eindig met een laag lasagnebladen en bestrooi met de geraspte kaas.
5. Laat de lasagne in ongeveer een half uur bruin en helemaal gaar worden in de oven.

Tip: Door de zongedroogde tomaatjes en de pesto krijgt de lasagne een Italiaans tintje. Je kunt dit nog extra versterken door in plaats van gewone kaas, Parmezaanse kaas over de lasagne te strooien.

Tip: Bij deze lasagne wordt geen extra saus gebruikt, door de pesto en de spinazie is het al een beetje romig. Als je er graag saus bij wilt doen kun je de geraspte kaas mengen met wat kookroom light en dit over de lasagne gieten, houd dan wel rekening met extra calorieën.

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.